1. HABERLER

  2. KÜLTÜR-SANAT

  3. MÜLTECİ HAKLARI DERNEĞİ, ŞİİR, POSTER VE KISA FİLM YARIŞMASI DÜZENLİYOR
MÜLTECİ HAKLARI DERNEĞİ, ŞİİR, POSTER VE KISA FİLM YARIŞMASI DÜZENLİYOR

MÜLTECİ HAKLARI DERNEĞİ, ŞİİR, POSTER VE KISA FİLM YARIŞMASI DÜZENLİYOR

20 HAZİRAN MÜLTECİLER GÜNÜ NEDENİYLE DÜZENLENECEK YARIŞMALARA SON KATILIM TARİHİ 14 HAZİRAN

A+A-

Mülteci Hakları Derneği, 20 Haziran Dünya Mülteciler Günü nedeniyle, Uluslararası Af Örgütü’nün Türkiye şubesinin katkılarıyla şiir, poster ve kısa film yarışması düzenliyor.

Dernekten yapılan açıklamaya göre, sığınmacı ve mültecilerle empati kurulması için düzenlenecek yarışmada, 15-18 yaş ve 18 ve üzeri yaşları kategorilerinde şiir, poster ve kısa film dallarına seçilecek 6 birincinin eserleri, Uluslararası Af Örgütü (Amnesty International) Türkiye Şubesi tarafından kampanyalarda kullanılacak.

Son başvuru tarihi 14 Haziran 2013 olarak açıklanan yarışmada sergilenmek için seçilen işler ise daha sonraki bir tarihte kitaplaştırılacak.

Daha detaylı bilgi için rracyprus@gmail.com adresine yazabileceği veya 2291748 numaralı telefondan Mülteci Hakları Derneği’ne ulaşabileceği belirtildi.

Mülteci Hakları Derneği açıklamasında, 20 Haziran Dünya Mülteciler Günü’nün, “ülkelerinde hayatları, insanca yaşama hakları, özgürlükleri tehlikede olan, zulümden kaçan ve bu kaçış süresince yolu başka coğrafyalarla, halklarla kesişen sığınmacı ve mültecilerle evrensel olarak  empati kurmayı, hikayelerine, ikilemlerine, bazen de seçimsiz bırakılmalarına tanık olmayı öngören bir gün olduğu” anlatıldı.

Kuzey Kıbrıs’ta yasaların ve siyasi irade eksikliğinin sığınmacı ve mültecilerle ilgili sorunlar yarattığı ifade edilen açıklamada, zulümden kaçan bu kişilerin hayatlarının tehlikeye atıldığı sınır dışılara maruz kaldıkları, geçen yıl 7 Suriyeli sığınmacının Kuzey Kıbrıs kıyılarında can verdiği, 35’inin gemiyle hayatları tehlikeye atılacak şekilde, zulüm görme ihtimalleri yüksek yere geri gönderildiği kaydedildi.

 

Kaynak: TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.