1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MÜLTECİ HAKLARI DERNEĞİ VE MAGEM’DEN ORTAK ETKİNLİK
MÜLTECİ HAKLARI DERNEĞİ VE MAGEM’DEN ORTAK ETKİNLİK

MÜLTECİ HAKLARI DERNEĞİ VE MAGEM’DEN ORTAK ETKİNLİK

Mülteci Hakları Derneği (MHD) ile Mağusa Gençlik Merkezi (MAGEM) ortak etkinlik gerçekleştiriyor.

A+A-

Mülteci Hakları Derneği (MHD) ile Mağusa Gençlik Merkezi (MAGEM) ortak etkinlik gerçekleştiriyor.

MHD’den yapılan açıklamaya göre, 4 Ekim Cuma günü, saat 18:00’de MAGEM’de yer alacak etkinlikte, Kuzey Kıbrıs’a sığınan mültecilerin geldikleri ülkeler gözönüne alınarak hazırlanmış çok kültürlü müzik dinletisi eşliğinde Kıbrıs’ın kuzeyindeki son birkaç yılda çıkmış mülteci haberleri katılımcılar tarafından okunabilecek.

Etkinlikte saat 19:00’da Arash T. Riahi’nin 2008 yılında yönettiği “Bir An Özgürlük İçin” isimli filmi gösterilecek. Film, İran’dan Irak’a, daha sonra da Türkiye’ye kaçmayı başaran, ancak Türkiye’de büroktratik sebeplerden beklemek zorunda kalan bir grup mültecinin deneyimlerine dayanıyor.

Açıklamada, şu ifade elere yer verildi.

“Kimi sığınmacı ülkesindeki siyasi duruşundan dolayı zulümle karşı karşıya olduğundan, kimi kadın kimliğinden ötürü toplumsal cinsiyete dayalı zulüme maruz kaldığından veya kalabileceğinden, kimi ülkesindeki iç savaştan ötürü devletin can güvenliğini koruyamayacağından ötürü ülkesinden kaçar.

Bu ve benzeri sebeplerden, dünyada birçok kişinin doğduğu ve vatandaşı olduğu ülkede güvenli bir şekilde barınmasına imkan kalmaz.

Kıbrıs’ın kuzeyinde de şu anda 60 sığınmacı bulunmaktayken, haklarını koruyan hiçbir yasal düzenleme veya mekanizma bulunmamaktadır. Gelin, bu deneyimlere hep beraber tanık olalım, sığınmacı ve mültecilerle dayanışmanın yollarını beraber kuralım.”

TAK

Etiketler : , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.