1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MÜLTECİLER CEZAEVİNE!
MÜLTECİLER CEZAEVİNE!

MÜLTECİLER CEZAEVİNE!

Mülteciler cezaevine!

A+A-

Tespit edilemeyen liman olmayan bir bölgeden KKTC’ye giriş yapan Suriye uyruklu iki kişi haklarında başlatılan polis soruşturmasının tamamlanması ile dün yeniden yargı huzuruna çıkarılarak yargılanıncaya kadar 15 gün süreyle cezaevine gönderildi.

Mahkemede olayla ilgili bulgular aktaran Lefkoşa Polis Müdürlüğü’nde görevli polis memuru, 9 Mart tarihinde zanlı Gazi Alhamda ve Abdurrahman Alamar’ın tespit edilemeyen ve liman olmayan bir bölgeden ülkeye giriş yaptıklarını ve polise giderek sığındıklarını söyledi.

Zanlıların söz konusu tarihte tutuklandığını ve haklarında yürütülen polis soruşturmasının tamamlandığını belirten polis, zanlıların Suriye uyruklu olduğunu ve KKTC ile yasal bağlarının bulunmadığına dikkat çekerek, davalarında hazır bulunabilmeleri maksadı ile mahkemnin uygun göreceği teminat şartlarına bağlanmasını talep etti.

Huzurundaki şahadeti ve savcılığın şartlarını dikkate alan Lefkoşa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hale Ahmetraşit, zanlıların davalarında hazır bulunmalarını sağlamak adına 15 günü geçmeyecek bir süre ile Merkezi Cezaevi’ne hükümsüz tutuklu olarak gönderilmelerini emretti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.