1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MÜLTECİLER KKTC'YE Mİ KAÇTI?
MÜLTECİLER KKTC'YE Mİ KAÇTI?

MÜLTECİLER KKTC'YE Mİ KAÇTI?

MÜLTECİLER KKTC'YE Mİ KAÇTI?

A+A-

Baf açıklarında 25 Eylül tarihinde batmak üzere olan bir balıkçı teknesinden kurtarılarak Güney Kıbrıs’a götürülen Suriyeli mültecilerden 35’inin hayatlarını yeniden tehlikeye atıp adadan kaçmaya çalıştığı haber verildi.

Fileleftheros gazetesi edindiği bilgilere göre Kokkinotrimithia’daki çadır kentte kalan Suriyeli mültecilerden 35’inin KKTC’ye geçerek, burada ufak teknelerle kendilerini Türkiye’ye götürecek bir kişiyle anlaştığını iddia etti.

Mültecilerin yola çıktığını ancak deniz çok dalgalı olduğu için yolun yarısında geri dönmek zorunda kaldıklarını da savunan gazete, mültecilerin hava düzelince yeniden ayrılmayı deneyeceklerini öne sürdü.

AÇLIK GREVİ OTURMA EYLEMİNE DÖNÜŞTÜ

Öte yandan mültecilerden yaklaşık 100 kadarının, Güney Kıbrıs’tan ayrılma ve ilk baştaki hedefleri olan Avrupa’nın başka ülkelerine gitme isteğiyle önceki gün başlattığı açlık grevinin, herkesin katılımıyla oturma eylemine dönüştüğünü yazdı.

BÜYÜKELÇİLİKLERİN KAPILARI MÜLTECİLERE KAPALI

Habere göre gazeteye konuşan Suriyeli mülteciler, Lefkoşa Rum kesimindeki Büyükelçiliklere (vize için) belgelerini sunup sunmadıkları sorusu üzerine hiçbir Büyükelçiliğin belgelerini incelemek üzere kapılarını kendilerine açmadığını söylediler.

“ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ”

Sivil Savunma yetkilisi ise Rum Yönetimi olarak gıda, barınak, sağlık hizmetleri, güvenlik ve ulaşım sağladıklarına işaret ederek, yaşam koşullarının iyi bir seviyede olması için ellerinden geleni yaptıklarını ifade etti.

“70’İ AYRILDI”

Öte yandan Simerini gazetesi Kokkinotrimithia’da kalan 339 mülteciden 70’inin buradan ayrıldığını yazdı.

Gazete ayrıca bazı mültecilerin, bir başka Avrupa ülkesine götürülmeleri talebiyle başlattığı açlık grevinin dün de sürdüğünü belirtti.

MENOYA’DAKİ AÇLIK GREVİ SÜRÜYOR

Simerini gazetesi bir başka haberinde sınır dışı edilecek yabancı uyrukluların tutulduğu Menoya’daki Suriye, İran, Afrika ve diğer ülkelerden kişilerin serbest bırakılmaları için başlattığı açlık grevinin 10 gündür sürdüğünü yazdı. 

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.