1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. 'MÜMKÜNSE BU YIL HACCA GELMEYİN'
'MÜMKÜNSE BU YIL HACCA GELMEYİN'

'MÜMKÜNSE BU YIL HACCA GELMEYİN'

Suudi Arabistan Müftüsü'nden beklenmedik çağrı...

A+A-

Suudi Arabistan Müftüsü Abdulaziz el-Şeyh Kabe'deki genişleme çalışmalarında yaşanabilecek yoğunluk nedeniyle bu sene imkanları olanların ziyaretlerini ertelemelerini istedi.

Ramazan ayının yaklaşması ile Suudi Arabistan hükümeti kutsal mekanlar Mekke ve Medine'de hazırlıklarını sürdürürken, Kabe içerisinde genişletme çalışmalarında ilk etabın tamamlanmak üzere olduğu belirtildi.
      
Genişleme çalışmaları kapsamında ilk etapta zemin ve birinci katın hizmete açılacağı öğrenildi.
      
Bu arada Suudi Arabistan Müftüsü Abdulaziz el-Şeyh ise yaşanabilecek yoğunluk nedeniyle bu sene imkanları olanların ziyaretlerini ertelemelerini istedi. Hac Bakan Yardımcısı ve Sözcüsü Hatem Kadi de erteleme yönünde görüş bildirdi.
      
Suudi Arabistan hükümeti yabancıların kotasında yüzde 20, yerli ziyaretçilerde ise yüzde 50 oranında azaltmaya giderken, Mekke Ticaret Odası Hac ve Umre İşleri Komitesi Üyesi Said el-Kureyşi de ziyaretlerin ertelenmesi yönünde açıklamada bulundu.
      
Kabe genişleme çalışmaları nedeniyle saatte 39 bin kişi tavaf yapabilirken, genişlemenin bitmesi ile bu rakamın 130 bin kişiye çıkacağı kaydedildi.
      
Mekke Belediyesi de kutsal mekanların temizlik faaliyetlerinde çalışacak işçilerin sayısının 8 bin kişiye çıkarıldığını açıkladı.

 

Akşam

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.