1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MÜRACAAT DA, FİKİR PAYLAŞIMI DA YOK...
MÜRACAAT DA, FİKİR PAYLAŞIMI DA YOK...

MÜRACAAT DA, FİKİR PAYLAŞIMI DA YOK...

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif, KKTC ve Güney Kıbrıs’ta GSM hizmeti veren şirketlerin işbirliği yapmaları konusunda;

A+A-

KAŞİF: “BAKANLIK OLARAK BİZE BİR MÜRACAAT OLMADIĞI GİBİ BİZİMLE FİKİR PAYLAŞIMI DA YAPILMADI”

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif, KKTC ve Güney Kıbrıs’ta GSM hizmeti veren şirketlerin işbirliği yapmaları konusunda bakanlığa müracaat yapılmadığı gibi bu konuda fikir paylaşımında da bulunulmadığını söyledi.

Kaşif, sözkonusu şirketlerin, adanın her iki tarafında da GSM hizmeti alınabilmesine ilişkin görüşme yürüttüğüne ilişkin haberlerle ilgili sorusuna yanıtında, “Bakanlık olarak bize bir müracaat olmadığı gibi bizimle fikir paylaşımı da yapılmadı. Bunlar olmadan fikir yürütmek doğru olmaz” dedi.

Ahmet Kaşif, ülke içinde bile haberleşme konusunda bir açılım ya da yatırım yapılacağı zaman Bakanlar Kurulu’nun, ilgili teknik kurum ve kurullarda değerlendirildikten sonra karar ürettiğine işaret etti.

İlgili bakanlık olarak teknik kurum ve operatörlerle biraraya geldiğini ve onların da bu gelişmelerden haberdar olmadığını kaydeden Kaşif, “Sivil toplum örgütleri görüşme yapabilir ancak sonuca, ilgili kurum ve bakanlıkla istişare etmeden gidemez” dedi.

Kaşif, dünyayla bütünleşmeyi ve Güney Kıbrıs ile telefonla haberleşebilmeyi kendisinin de istediğini ancak bunun gerçekleşebilmesi için takip edilmesi gereken bir prosedür olduğunu söyledi.

Olayın teknik boyutunun da ayrı bir konu olduğuna işaret eden Kaşif, “Bu konular çok önemli. Tartışıp karar üretmeden, karar vermiş gibi adım atmak olumlu bir adım olmaz” dedi.

Tak

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.