1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. MURAT GÖĞEBAKAN'A SON GÖREV
MURAT GÖĞEBAKAN'A SON GÖREV

MURAT GÖĞEBAKAN'A SON GÖREV

Son yolculuğuna uğurlandı...

A+A-

Dün kanser tedavisi gördüğü hastanede hayatını kaybeden sanatçı Murat Göğebakan, son yolculuğuna uğurlandı.Fatih Camii'nde kılınan cenaze namazın ardından Göğebakan'ın cenazesi toprağa verilmek üzere Adana'ya gönderildi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da ünlü sanatçıya son görevini yapmak için cenazeye katıldı.

Dün yaşamını yitiren sanatçı Murat Göğebakan için Fatih Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Göğebakan'ın cenazesine Başbakan Erdoğan ve çok sayıda sanatçı katıldı. Cuma namazı sonrası kılınan cenaze namazının ardından Murat Göğebakan'ın tabutuna omuz veren Başbakan Erdoğan, bir süre tabutu taşıdı ve cenaze aracının başında bekledi. Murat Göğebakan'ın cenazesi yarın memleketi Adana'da toprağa verilecek.

ADANA’DAN İSTANBUL’A
Murat Göğebakan, 9 Ekim 1968’de Adana’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Adana’da tamamlayan Göğebakan, 1986’da Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı’na girdi. Üniversite eğitiminden sonra Çukurova Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak görev yaptı. Bu yıllarda dergah eğitimi alan ve gitar dersleri veren Göğebakan, 1995’e kadar Adana’da kaldı. Albüm çalışmaları için geldiği İstanbul’da 1996’da “Ben Sana Aşık Oldum” adlı albümünü çıkardı. 2002’de “Ay Yüzlüm” adlı albümüyle ÜYAP’ın “En Çok Satan Albüm Ödülleri”ne layık görüldü. “Hasan’dan Olma Hatice’den Doğma Murat Göğebakan” adlı bir kitap da yayımlayan Göğebakan, 2010’da kan kanserine yakalandı. Son olarak 2012’de “Aşkın Gözyaşları” albümünü çıkaran Göğebakan, Recep Tayyip Erdoğan için “Uzun Adam” adlı şarkıyı yapmıştı. Başbakan Erdoğan, 4 Temmuz’da sanatçıyı evinde ziyaret etmişti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.