1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ‘MÜSLÜMAN DAYI’ ALLAH’A YÜRÜDÜ
‘MÜSLÜMAN DAYI’ ALLAH’A YÜRÜDÜ

‘MÜSLÜMAN DAYI’ ALLAH’A YÜRÜDÜ

104 yaşında hayata veda etti

A+A-

Melin DOBRAN
Başkent Lefkoşa’nın Ortaköy bölgesinin tanınmış ve sevilen simalarından, uzun ömürlü Kıbrıslı Türk ünvanına sahip 104 yaşındaki Halil İbrahim Boran, namı diğer Müzlüman Dayı, dün hayata gözlerini yumdu.

Bir asrı aşan ömründe; 13 İngiliz Valisi, 14 Cumhurbaşkanı, 50’den fazla hükümet gören, Halil İbrahim Boran, çok küçük yaşlarda çobanlık yaparak hayata atılan Hali İbrahim Boran, bir süre sonra, marangoz bir ustanın yanında çırak olarak çalışmaya başlar ve meslekte usta olur.

Çok sevdiği eşinin yanına gitti
Halil İbrahim Boran, romanlara konu olacak hayat hikayesini geçen yıl şubat ayında Diyalog muhabirine anlatmıştı.

Kıbrıs’ta birçok olaya canlı tanıklık eden, yaşayan bir tarih olan Boran röportajında, 60 yıl aynı yastığa baş koyduğu eşini 17 yıl önce kaybettiğini ve onu çok özlediğini söylemişti.

Uzun yaşamın sırrı…
Boran, uzun yaşamın sırrını; az ve sağlıklı yemek, bol bol yürüyüş yapmak, çalışmak ve düzenli bir yaşam sürmek olarak açıklamışı.

Açıklamasında, “Halimden çok şükür memnunum, kimseye muhtaç olmadan yaşamak bana mutluluk veriyor” diyen Boran, markete giderken bisiklet kullandığını ve gezmeyi çok sevdiğini de belirtmişti. Hayatı boyunca sekiz kez İngiltere’ye gittiğini anlatan Boran, “Hayatta hep doğru dürüst oldum ve herkesi evladım gibi sevdim saydım. O yüzden bana Müslüman lakabını taktılar” ifadelerini kullanmıştı.

13 İngiliz Valisi; 14 Cumhurbaşkanı, 50’den fazla Hükümet gördü
104 yıllık ömrü boyunca Kıbrıs’ta 13 İngiliz Valisi; 9 Kıbrıslı Rum, 5 Kıbrıslı Türk Cumhurbaşkanı, 11 Kıbrıslı Türk Başbakan ve 50’den fazla Hükümet gördü.

Bugün defnedilecek
1912 yılında Lefkoşa’ya bağlı Ortaköy’de doğan Halil İbrahim Boran’ın 7 çocuğu, 35 torunu, 6 da torun çocuğu bulunmaktadır.
Halil İbrahim Boran, bugün İsmail Safa Camisi’nde kılınacak öğle ve cenaze namazından sonra Lefkoşa Mezarlığı’nda toprağa verilecektir.

Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.