1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “MÜSLÜMANLIK SEVGİ, SAYGI, HOŞGÖRÜ VE YARDIMLAŞMAYI ÖNGÖRÜR”
“MÜSLÜMANLIK SEVGİ, SAYGI, HOŞGÖRÜ VE YARDIMLAŞMAYI ÖNGÖRÜR”

“MÜSLÜMANLIK SEVGİ, SAYGI, HOŞGÖRÜ VE YARDIMLAŞMAYI ÖNGÖRÜR”

Kutlu Doğum Haftası: Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Hukuku;

A+A-

 

IŞISAL: “MÜSLÜMANLIK SEVGİ, SAYGI, HOŞGÖRÜ VE YARDIMLAŞMAYI ÖNGÖRÜR”

Değirmenlik Köyü Cami Yaptırma, Yaşatma ve Manevi Değerleri Koruma Derneği Kutlu Doğum Haftası etkinliği düzenledi.

“Kutlu Doğum Haftası: Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Hukuku” etkinliği Değirmenlik Belediyesi Düğün Parkında gerçekleşti.

Hz. Muhammedi’in 1444’üncü yıldönümünün kutlandığı Kutlu Doğum Haftası etkinliğinde konuşan Değirmenlik Belediye Başkanı Osman Işısal, “Müslümanlık bizlere sevgi, saygı, hoşgörü ve fakir insanlarımıza yardım etmeyi öngören bir ilimdir” dedi.

Işısal, bu bakımdan geçmişte olduğu gibi bugün de camilere yardım yapacaklarını, Değirmenlik Belediyesi olarak her zaman fakirlere yardım ettiklerini ifade etti.

Değirmenlik Belediyesi Hacı Mustafa Cami İmam Hatibi Ramazan Dinç’in Kur-an okuması ile başlayan etkinlikte ilk olarak, Değirmenlik Köyü Cami Yaptırma, Yaşatma ve Manevi Değerleri Koruma Derneği Başkanı Musa Suiçmez bir konuşma yaptı.

Suiçmez konuşmasında bu programın oluşması için maneviyatın yanında maddi kaynağın da büyük önem taşıdığını belirterek, Değirmenlik Belediye Başkanı Osman Işısal’a verdiği destekten dolayı teşekkür etti. Suiçmez, bu programların ülkeye, millete, İslam âlemine ve tüm insanlığa barış, huzur, mutluluk getirmesini temenni etti.

Etkinlikte Şair, Yazar, Laleli Cami İmam Hatibi Hakkı Şener şiirler, Fatih Kerem isimli çocuk da “Türk Milleti” isimli marşı okudu ve ardından Din İşleri Başkan Vekili Mehmet Emin Yeltekin’in selamlama konuşması yer aldı.

YDÜ İlahiyat Fakültesi Öğrencilerinden Filiz Korkmazer’in şiir dinletisinin ardından, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Necdet Tosun, “Hz. Peygamber ile birlikte yaşama ahlakı ve hukuku” ile ilgili bir konuşma yaptı.

Etkinlik ilahi konseri ve sema gösterilerinin ardından sona erdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.