1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MUSTAFA ÇELİK YARIN ANILACAK
MUSTAFA ÇELİK YARIN ANILACAK

MUSTAFA ÇELİK YARIN ANILACAK

Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği Onursal Başkanı Mustafa Çelik, vefatının 2’nci yıldönümünde anılacak.

A+A-

Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği Onursal Başkanı Mustafa Çelik, vefatının 2’nci yıldönümünde anılacak.

Dernek Başkanı Orkun Bozkurt’un yaptığı yazılı açıklamaya göre, yarın saat 14.30’da Çelik’in Lefkoşa Mezarlığı’ndaki kabri başında dua okunacak. Daha sonra 15.15’te dernek binasındaki heykeli önünde anma etkinliği düzenlenecek Çelik için saat 17.00’de yine dernek binasında mevlit okutulacak.

Bozkurt yaptığı açıklamada, Çelik’in yirmi yıl boyunca dernek başkanlığını yürüten, engelli camiasının haklarına kavuşması için mücadele eden bir lider olduğunu ifade ederek, Çelik’in yaptığı çalışmalarla pek çok engelli insanı topluma kazandırdığına işaret etti.

Bozkurt şöyle devam etti:

“Pek çok ilke imza atan Çelik, Kıbrıs Türk Sporunun yüz akı olan Tekerlekli Sandalye Basketbol takımını kurmuş, Engelliler Spor Federasyonu’nun kurulmasına öncülük etmiş ve Dernek çatısı altında kurduğu Mehmet Reis Fizik Tedavi Rehabilitasyon Merkezi ile sadece engelliler değil toplum yararına pek çok ilki ülkemize kazandırmıştı.”

Bozkurt, Mustafa Çelik’in Kıbrıs Türk toplumu için önemli bir isim olduğunu belirterek, “yokluğunu hala hissediyoruz” dedi.

“Mustafa Çelik sadece özürlülerin lideri değil, toplumu için çabalayan bir neferdi. Bizlere çok güzel şeyler bıraktı” diyen Bozkurt, Çelik’in sevenlerini yapılacak anma etkinliklerine beklediklerini ekledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.