1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MÜŞTERİLERİNİN GÖZÜ ÖNÜNDE PLAJ MÜHÜRLENDİ
MÜŞTERİLERİNİN GÖZÜ ÖNÜNDE PLAJ MÜHÜRLENDİ

MÜŞTERİLERİNİN GÖZÜ ÖNÜNDE PLAJ MÜHÜRLENDİ

Güzelyalı Hotel’de ‘mühürleme’ gerginliği

A+A-

Hotel sahibi Mehmet Cuma, plajın ‘kullanım hakkının’ resmi belge ile kendilerinde olduğunu, plaj içerisine yapılan restoranın da yasal olduğunu savundu.

 

Ayşe GÜLER

Karşıkaya’da Club Güzelyalı Hotel önündeki halk plajı içerisindeki restoran Lapta Belediyesi sorumluluk alanına girdiği ve ‘kaçak’ olduğu gerekçesiyle mühürlendi.

Hotel sahibi Mehmet Cuma, plajın ‘kullanım hakkının’ resmi belge ile kendilerinde olduğunu, plaj icerisine yapılan restoranın da yasal olduğunu savundu.

Lapta Belediyesi Bakanlar Kurulu kararı ile bu bölgenin belediyeye verildiğini, plaj içerisine yapılan restoranın ise‘kacak’ olduğunu öne sürdü.

Otel direktörü Mehmet Cuma, restoranın mühürlenmesini ‘büyük bir ayıp’ olarak değerlendirdi.

Girne Kaymakamlığı’na da söz konusu olay yaşanmadan önce yazı yazdıklarını söyleyen Cuma, konunun Turizm Bakanlığı’nın da bilgisinde olduğunu belirtti.

Restoranın mühürlenmesi nedeniyle zor durumda kaldığını savunan Cuma, gelen turistlerin geri döndüğünü ifade etti.

Öte yandan Lapta Belediye Başkanı Fuat Namsoy ise otel müşterilerinin plajı hiçbir ücret ödemeden kullanabileceğini ancak sahildeki binanın ‘kaçak’ olduğunu, bu bölgenin kullanım alanının da Bakanlar Kurulu kararı ile belediyeye verildiğini dile getirdi.

Namsoy ayrıca otel sahipleri hakkında mühürleri 2. kez kırdıkları için yasal işlem başlatacaklarını sözlerine ekledi.

Otel sahibi Cuma: “Belediyenin böyle bir yetkisi yok”

Club Güzelyalı Otel sahibi Mehmet Cuma ise 25 yıldır bu bölgede hizmet verdiğini, yapılanları büyük bir ayıp olarak değerlendirdi.

Cuma, 1995 yılından beridir kullanma izninin bulunduğunu belirtti.

Belediye zabıtalarının geçtiğimiz gün gelerek otel plajındaki restorantı mühürlediğini söyleyen Cuma, mühürleme olayının ardından avukatı ile konuştuğunu, belediyenin böyle bir yetkisinin olmadığını savundu.

Lapta Belediye Başkanı Fuat Namsoy: “Restoran kacak”

Öte yandan Lapta Belediye Başkanı Fuat Namsoy, Club Güzelyalı Hotel tarafından kullanılan plaj içerisindeki restoranın ‘kaçak’ olduğunu, restoranın olduğu bölgenin yaklaşık 1,5- 2 yıl önce Bakanlar Kurulu kararı ile Lapta Belediyesi’ne verildiğini söyledi.

Namsoy, 1,5 ay önce hotel yetkilileriyle ‘kaçak yapıya’ yönelik bir araya geldiklerini ve durumu anlattıklarını ve söz konusu restoranı boşaltmalarını istemelerine rağmen  sonuç alamadıklarını belirtti.

“Otel’e gelen müşteriler plajı ücret ödemeden kullanabilirler.. Yaşanan sıkıntı; otel sahipleri tarafından plaja yapılan kacak yapıdır. Bu alan belediyenin sorumluluğundadır ve restoran yapılırken belediyeden izin alınmamıştır” diyen Namsoy sözlerini şöyle sürdürdü: “1,5 ay önce otel sahibini belediyeye çağırdık, kaçak binanın olduğu bölgenin Lapta Belediyesi’ne ait olduğunu söyledik. Bölgenin halk plajı olarak düzenlenmesi için çalışma yaptığımızı, burayı boşaltması gerektiğini söyledik. 1 aylık süre istemesi halinde bu zamanı kendisine tanıyacağımızı aktardık. Ancak otel sahibi bu duruma karşı çıktı. Daha sonra avukatların görüşmesinin uygun olacağına karar verdik. Hiçbir cevap alamadık. Avukat vasıtasıyla yazı gönderdik.1 ay süre verdik. Otel müşterilerinin plajı kullanabileceğini söyledik. Ama 1 ay geçmesine rağmen bize dönüş yapmadı”


“2 kez mühürledik, kırıldı. Yasal işlem başlatacağız”

Güzelyalı Otel yetkililerinin belediyeye dönüş yapmaması nedeniyle ‘kaçak yapının’ önceki gün belediye ekipleri tarafından mühürlendiğini söyleyen Namsoy, otel sahibinin mühürü kırdığını bu nedenle dün polise giderek şikayetçi olduklarını aktardı.

Namsoy dün yeniden olay yerine giderek 2. kez mühürleme yaptıklarını, ancak mührün bir kez daha kırıldığını söyledi.

Namsoy, yaşananlar üzerine Otel sahipleri hakkında yasal işlem başlattıklarını sözlerine ekledi.

YeniDüzen

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.