1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MÜTEAHHİTLER BİRLİĞİ İHALE TÜZÜĞÜNDE GÜNCELLEME TALEP ETTİ
MÜTEAHHİTLER BİRLİĞİ İHALE TÜZÜĞÜNDE GÜNCELLEME TALEP ETTİ

MÜTEAHHİTLER BİRLİĞİ İHALE TÜZÜĞÜNDE GÜNCELLEME TALEP ETTİ

Müteahhitler Birliği, ihale tüzüğünün daha çağdaş ve uygulanabilir hele getirilmesi için yetkililerle bir çalışma ortamı yaratılmasını isteyerek,

A+A-

BİRLİK TÜZÜK İYİLEŞTİRİLENE KADAR İHALELERE TEKLİF VERMEME KARARI ALDI

Müteahhitler Birliği, ihale tüzüğünün daha çağdaş ve uygulanabilir hele getirilmesi için yetkililerle bir çalışma ortamı yaratılmasını isteyerek, bugünden itibaren hiçbir ihaleye teklif vermeme kararı aldı.

Karar Müteahhitler Birliği’nde yapılan toplantı sonucu oy çokluğuyla alındı.

GÜRCAFER

K.T Müteahhitler Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, toplantı sonrası basına açıklamalarda bulunarak, tüzük maddelerinde müteahhitlerin uygulaması yanında devlet tarafından atılması gereken adımlar da bulunduğunu hatırlatarak, bu adımların atılmadan tüzüğün verimli olmasının beklenemeyeceğini anlattı.

Gürcafer, şu an tüzükte bazı sıkıntıların baş gösterdiğini kaydederek, geçtiğimiz günlerde yetkililere oturup konuşma çağrısında bulunduklarını ve basın açıklamasıyla ihaleleri durduracaklarını bildirdiklerini anımsattı.
Tüzüğün istenilen noktaya gelinceye kadar ihalelerin durdurulmasını talep ettiklerini kaydeden Gürcafer, ihalelere teklif evermeme kararı aldıklarını, biri hariç tüm Birlik üyelerinin buna onay verdiğini söyledi.

Şu an bir takım karmaşalar yaşandığını ve sıkıntı yaratan konuların ihale tüzüğü yapılmadan ele alınması gereken konular olduğunu savunan Gürcafer, tüzüğün daha çağdaş ve uygulanabilir hale getirilmesi için yetkililerce bir çalışma ortamı yaratılmasını beklediklerini ifade etti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.