1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MÜTHİŞ İDDİA: IŞİD'IN YOLU İSKELE'DEN GEÇİYOR!
MÜTHİŞ İDDİA: IŞİD'IN YOLU İSKELE'DEN GEÇİYOR!

MÜTHİŞ İDDİA: IŞİD'IN YOLU İSKELE'DEN GEÇİYOR!

KKTC’nin, Irak-Şam İslam Devleti (IŞID)’a katılmak isteyen İngiliz Cihatçıların kullandığı gizli bir yol olduğu iddia edildi!

A+A-

Daily Mirror'dan müthiş iddia: IŞİD'ın yolu İskele'den geçiyor

KKTC’nin, Irak-Şam İslam Devleti (IŞID)’a katılmak isteyen İngiliz Cihatçıların kullandığı gizli bir yol olduğu iddia edildi.

İngiltere’nin en önemli gazetelerinden Daily Mirror’un güvenilir kaynaklara dayanarak yaptığı haberine göre, KKTC’nin, Suriye’ye savaşmak için giden İngiliz Cihatçıların gizli geçit noktası olduğuna dair ciddi deliller var.

Gazetenin muhabiri Andy Lines’ın bizzat KKTC’yi ziyaret ederek yaptığı araştırmaya göre, İskele-Boğaz’ındaki turistik liman üzerinden Suriye’ye yaklaşık 60 İngiliz Cihatçısının gittiği tahmin ediliyor.

Gazete haberinde söz konusu limanda çekilmiş bazı fotoları da kullanırken, KKTC’nin son dönemlerde İngiltere’den kaçan suçlular için güvenli bir barınak haline geldiği de ifade ediliyor.

Lines’ın haberine göre, Larnaka üzerinden adaya gelen cihatçılar, taksi ile kuzeye geçip Mağusa’da yaşadığı iddia edilen ve IŞID’a militan gönderen bir kişiyle buluşuyor.

Aynı kişinin Mağusa’da bazı otellerde konaklattığı kişiler daha sonra İskele’deki Boğaz bölgesindeki limanda bulunan bazı balıkçılar vasıtasıyla Suriye kıyılarına götürülüp buradan da IŞID saflarına katılıyor.

linens.jpg

Lines’ın ismini vermekten korkan bazı kişilerle görüşmeler yaptığı belirtilen haberde, cihatçıların Suriye’ye taşınması için ise 1200 Euro ücret alınıyor ve yolculuklar gece yapılıyor.

Haberde, söz konusu kişilerin dinlemeye takılmamak için sms mesajları ile haberleştiği bildirilirken, ücrete otel konaklaması ve taksi servisinin de dâhil olduğu belirtiliyor.

Lines’ın bölgede yaptığı araştırmalara göre, kendisine bilgi veren ve isimlerinin saklı tutulmasını isteyen bazı kişiler söz konusu yolculukların yaklaşık bir yıldan beri devam ettiğini iddia ediyor.

Bu kaynakların verdiği bilgilere göre şimdiye kadar Suriye’ye aktarılan şahısların sayısı hakkında kesin bir bilgi vermemekle birlikte, bu sayının yaklaşık 60 olabileceği üzerinde duruluyor.

Lines’a konuşan bir kaynak “anlaşmalar peşin para üzerinden dönüyor. Para peşin veriliyor ve yolculuk gece yapılıyor. Bölgedeki çoğu insan durumdan haberdar ancak kimse bu konu hakkında konuşmuyor. Herkes bu adamlardan korkuyor” diye konuşuyor.

Başka bir kaynağa göre, her seferde 3-4 cihatçı Suriye kıyılarına götürülüyor.

İngiltere’den Kıbrıs’a gelenler ayrı ayrı kentlerden yolculuk yapıyor ve İngiliz pasaportu taşıdıkları için hiçbir sorun yaşamadan güneyden kuzeye geçiyorlar.

Bir başka kaynak ise “Bu yolculuklar için 1200 Euro alınıyor ancak bir tanesi için 3000 Euro alındığını da duyduk. Yolculuklar balıkçı limanından gece vaktinde yapılıyor. Gelenler hemen tekneye alınıp hızla sahilden uzaklaşılıyor. Ancak bölgede bir nevi ‘sessizlik yemini’ edilmiş durumda. Kimse bu konuda tek kelime etmiyor. Kimse bu adamlarla uğraşmak istemiyor” diye konuşuyor.

İŞİD Cihatçılarının Kuzey Kıbrıs üzerinden Suriye’ye geçtiği haberleri daha önce de ünlü Wall Street Journal Gazetesine de konu olmuştu.

Şubat 2015’te konuyla ilgili bir haber yapan gazete, IŞID’a katılmak isteyen AB vatandaşlarının Larnaka üzerinden adaya vardığını ve kuzeye geçip oradan da deniz yoluyla Türkiye’ye ulaştığını yazmıştı.

Yine aynı haberde, IŞID’ın kullandığı pikap araçların Rum tarafından kuzeye geçirildikten sonra plaka ve belgelerinin değiştirilip Türkiye’ye oradan da Suriye’ye yollandığı iddia edilmişti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.