1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MUTLUYAKA, MORMENEKŞE, TUZLA VE GÜVERCİNLİK ZİYARETİ
MUTLUYAKA, MORMENEKŞE, TUZLA VE GÜVERCİNLİK ZİYARETİ

MUTLUYAKA, MORMENEKŞE, TUZLA VE GÜVERCİNLİK ZİYARETİ

Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı,

A+A-

 

Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı, gençlerin yıllardır süren çözümsüzlük nedeniyle gelecek belirsizliği içerisinde yaşadıklarını savunarak,  gençlerin gelecekleriyle ilgili hayal kurabilecekleri ve bu hayallerini gerçekleştirebilecekleri bir çözüm için her türlü çabayı ortaya koymakta kararlı olduğunu vurguladı.

Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, Akıncı dün sırasıyla Mutluyaka, Mormenekşe, Tuzla ve Güvercinlik’i ziyaret etti.

Yurttaşların ağırlıklı olarak üzerinde durduğu Kıbrıs sorununun çözümüne yönelik soruları yanıtlayan Akıncı, bir anlaşmaya varılmasının gerekliliğine dikkat çekti.

Akıncı, “Anlaşmak, teslim olmak değildir. Kıbrıs’ta çözüme ulaşmak,  Kıbrıs Türk halkının meşru hak ve çıkarlarını koruyarak bu adada dengeli yeni bir düzeni inşa etmek şarttır” diye konuştu.

Birçok gencin Kıbrıs sorununun yarattığı gelecek belirsizliği nedeniyle göç ettiğini söyleyen Akıncı, yeni nesillerin daha güzel bir geleceğinin olması için yola çıktığını belirtti.

Konuşmalarında halkın çağrısıyla aday olduğuna işaret eden Akıncı, bu çağrının şimdi gittikçe büyüyen bir desteğe dönüştüğüne tanık olduğunu vurguladı.

Akıncı, “Bu seçimi alacağız, her bölgeden, her siyasi görüşten insan bizim düşüncelerimizin fikirlerimizin etrafında kenetleniyor” dedi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.