1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MÜZAKERE MASASINDA BİLE OTURMAMAMIZ GEREK!
MÜZAKERE MASASINDA BİLE OTURMAMAMIZ GEREK!

MÜZAKERE MASASINDA BİLE OTURMAMAMIZ GEREK!

1974 Kıbrıs Harekatından dolayı 90 milyon Euro tazminat ödemeye mahkum etmesi kararı sonrası işler karışıyor mu?

A+A-

DENKTAŞ: “AHİM KARARI SONRASI MÜZAKERE MASASINDA BİLE OTURMAMAMIZ GEREKTİĞİNE İNANIYORUM… BİZ MASADAKİ YERİMİZ, TÜRKİYE AB İLE İLİŞKİLERİNİ YENİDEN GÖZDEN GEÇİRMELİ”

“NARENCİYE ÜRÜNLERİMİZ PAZAR OLMADIĞINDAN DEĞİL, DÜŞÜK KALİTEDE OLDUĞU İÇİN DALINDA KALIYOR. TSE İLE YAPACAĞIMIZ İŞBİRLİĞİYLE BİR KAÇ YIL İÇİNDE DÜNYALA TİCARET YAPABİLECEK STANDARTLARA ULAŞACAĞIZ”

Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı  Serdar Denktaş, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) dün Türkiye’yi, Güney Kıbrıs’a 1974 Kıbrıs Harekatından dolayı 90 milyon Euro tazminat ödemeye mahkum etmesi kararı sonrası, Kıbrıs Türk tarafının müzakere masasında bile olmaması gerektiği inancına vardığını bildirdi.

Denktaş, Kıbrıs müzakerelerinin ciddi ve yoğun bir biçimde devam ettiği böyle bir dönemde Türkiye’ye ceza kesilmesinin; “bize daha ne söylesinler” diye sordurması gerektiğini ifade ederek, karar sonrası Türkiye’nin AB ile ilişkilerini, Kıbrıs Türk tarafının da müzakere masasındaki yerini yeniden gözden geçirmesi gerektiğini vurguladı.

Başbakan Yardımcısı Denktaş, ülkede çözüm olsun veya olmasın KKTC olarak turizm, eğitim, hizmet ve ürünlerin standart ve kalitesinin yükseltilmesi için çalıştıklarını, örneğin narenciye ürünlerinin dalında Pazar olmadığından değil, düşük kalitede olduklarından dolayı kaldığını belirterek, TSE ile işbirliğinde yapacakları çalışmalarla birkaç yıl içinde dünya ile ticaret yapabilecekleri standartlara ulaşacaklarını söyledi.

Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, yeni göreve başlayan Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO) Yönetim Kurulu heyetini kabul etti.

Fikri Toros başkanlığındaki Ticaret Odası heyetini kabulü sırasında AİHM’in dün Türkiye ile verdiği kararı değerlendiren Denktaş, “Bu karar sonrası masada bile olmamamız gerektiğine inanıyorum” dedi.

Denktaş, müzakerelerin ciddiyetle yürütüldüğü böyle bir dönemde çıkan karara ve kesilen cezaya bakıldığında “bize daha ne desinler” diye sordurması gerektiğini belirterek, ama bu karar sonrası bile bazı medya ve sosyal medyaya baktığında “bize göre suçlu yine biziz” değerlendirmesinin ortaya çıktığını ifade etti.

Türkiye’nin bu karar sonrası AB ile ilişkilerini, Kıbrıs Türk tarafının da masadaki yerini yeniden gözden geçirmesi gerektiğini belirten Denktaş, Kıbrıs’ta çözüm olsun veya olmasın KKTC’nin dünya standartlarını yakalamak için çalışacağını, standartların yakalanması durumunda hem üretimde hem serviste Türkiye dahil tüm ülkelerle serbest ticaret yapabileceklerini vurguladı.

Tak

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.