1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MÜZAKERE SÜRECİ GERİLMESİN DİYE ERTELEME
MÜZAKERE SÜRECİ GERİLMESİN DİYE ERTELEME

MÜZAKERE SÜRECİ GERİLMESİN DİYE ERTELEME

Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi, AİHM kararlarının Türkiye tarafından uygulanması konusunu ele almayı bir yıl erteledi

A+A-

Kıbrıslı Rumların Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde (AİHM) Türkiye aleyhine açtıkları davaların sonuçlarının Türkiye tarafından uygulanıp uygulanmadığını ele alan Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi toplantısında, bu konuların görüşülmesinin bir yıl ertelenmesi kararı alındı. Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi’nin bu kararı, önümüzdeki aylarda başlayacak olan Kıbrıs çözüm müzakereleri sürecinin gerilmemesi nedeniyle aldığı iddia edildi. 

Fileleftheros gazetesi, Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi’nin, Kıbrıslı Rum “göçmenlerin” ve “mahsurlar” olarak nitelendirilen, KKTC’de yaşayan Kıbrıslı Rumların taşınmaz mallarına ilişkin AİHM kararlarının Türkiye tarafından uygulanması konusunun ele alınmasını yaklaşık bir yıl ertelediğini yazdı.

Gazete, Kıbrıs Rum göçmenlerin konusunun Mart 2014 tarihinde yapılacak toplantıda, “mahsurların” haklarına ilişkin kararların da Haziran 2014 tarihindeki toplantıda ele alınmasının kararlaştırıldığını belirtirken bunun sebebinin Kıbrıs sorununda müzakerelerin başlaması beklentisi olduğunu vurguladı.

Öte yandan gazete, Avrupa Konseyi Daimi Delegeler Komitesi’nin (EMA) son toplantısında Kıbrıs’taki kayıplar konusunu ve bununla ilgili AİHM kararlarının uygulanmasını ele aldığını, komitenin Türkiye’ye, AİHM kararlarından ileri gelen tazminatları koşulsuz şartsız ödemesi çağrısında bulunduğunu yazdı.

Türkiye’ye, (kayıplarla ilgili) söz konusu tazminatları ödemesi için eylül ayına kadar süre tanındığını vurgulayan gazete, tazminatların ödenmemesi durumunda Türkiye aleyhine olacağı düşünülen ara bir rapor hazırlanması kararına da varıldığını belirtti.

Gazete, Otonom Kayıp Şahıslar Komitesi temsilcilerinin daimi temsilcilerle görüşmesi amacıyla aralık ayında Strazburg’a davet edildiğini de ifade etti.

(KIBRIS GAZETESİ)

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.