1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MÜZAKERECİ GÖRÜŞMELERİ YOĞUNLAŞTI
MÜZAKERECİ GÖRÜŞMELERİ YOĞUNLAŞTI

MÜZAKERECİ GÖRÜŞMELERİ YOĞUNLAŞTI

Özlü müzakerelere geçilen Kıbrıs müzakereleri kapsamında Kıbrıs Türk Müzakereci Özdil Nami ile Rum Müzakereci Andreas Mavroyannis ...

A+A-

 

MÜZAKERECİ GÖRÜŞMELERİ YOĞUNLAŞTI

DÜNKÜ GÖRÜŞMENİN ARDINDAN BUGÜN YENİDEN BİR ARAYA GELEN MÜZAKERECİLER YARIN DA BİR GÖRÜŞME GERÇEKLEŞTİRECEK

NAMİ İLE MAVROYANNİS, GELECEK HAFTAKİ LİDERLER GÖRÜŞMESİ ÖNCESİNDE ART ARDA 4 GÖRÜŞME YAPACAK

EIDE, YARIN ADADAN AYRILACAK VE PAZAR GÜNÜ YENİDEN DÖNECEK

Özlü müzakerelere geçilen Kıbrıs müzakereleri kapsamında Kıbrıs Türk Müzakereci Özdil Nami ile Rum Müzakereci Andreas Mavroyannis temaslarını yoğunlaştırdı.

Liderlerin pazartesi günkü görüşmesinin ardından dün bir araya gelen müzakereciler bugün yeniden buluştu. Nami ile Mavroyannis, yarın da bir araya gelecek.

Gelecek hafta pazartesi, salı, çarşamba ve perşembe günleri görüşmelerde bulunacak müzakerecilerin 4 görüşmesinin ardından 10 Temmuz Cuma günü liderler bir araya gelecek.

EIDE YARIN AYRILACAK, PAZAR GÜNÜ DÖNECEK

Bu arada müzakerelere ev sahipliği yapan BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide, yarın adadan ayrılacak.

BM Barış Gücü Sözcülüğü’nden elde edilen bilgiye göre, Eide, gelecek hafta yoğunlaşacak görüşmelerde hazır bulunmak için pazar günü Kıbrıs’a dönecek.

ÖZLÜ MÜZAKERELERE 29 HAZİRAN’DA BAŞLANDI

7 aylık aradan sonra Mayıs ayında yeniden başlayan Kıbrıs müzakerelerinde, bugün kadar hazırlanan uzlaşı belgelerinin ele alındığı tarama sürecinin tamamlanmasının ardından pazartesi günü özlü konuların ele alındığı esas müzakerelere başlandı.

15 Mayıs’ta başladıkları müzakerelerde bugüne kadar 4 görüşme gerçekleştiren liderler, 10 ve 27 Temmuz’da yeniden görüşecek.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiadis, Kıbrıs Türk Ticaret Odası ve Kıbrıs Rum Ticaret ve Sanayi Odası’nın 8 Temmuz’da gerçekleştireceği ortak etkinlikte de bir araya gelecek.

Liderlerin aynı gün dini liderlerle görüşmesi bekleniyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.