1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MÜZAKERECİLER 3 SAATLİK BİR GÖRÜŞME GERÇEKLEŞTİRDİ
MÜZAKERECİLER 3 SAATLİK BİR GÖRÜŞME GERÇEKLEŞTİRDİ

MÜZAKERECİLER 3 SAATLİK BİR GÖRÜŞME GERÇEKLEŞTİRDİ

Kıbrıslı Türk Müzakereci Kudret Özersay, müzakerelerin ilk aşamasını oluşturan tarama sürecinin tamamlandığını, bundan sonra özlü müzakereler aşamasına geçileceğini açıkladı.

A+A-

Kıbrıslı Türk Müzakereci Kudret Özersay, müzakerelerin ilk aşamasını oluşturan tarama sürecinin tamamlandığını, bundan sonra özlü müzakereler aşamasına geçileceğini açıkladı.

Özlü müzakereler aşamasında kapsamlı çözümün ana hatlarını somut yazılı öneriler, karşı öneriler  ve köprü kurucu önerilerle müzakere edeceklerini kaydeden Özersay, detaylara girmeyeceklerini ve ana hatlarıyla  bir kapsamlı çözüm anlaşması ortaya çıkarmaya çalışacaklarını belirtti.

Özersay özlü müzakereler aşamasının öncekine göre daha zor bir aşama olacağını da ifade etti.

Müzakereciler Kudret Özersay ile Andreas Mavroyannis bugün ara bölgede yaklaşık 3 saat süren bir görüşme gerçekleştirdi.

Görüşme sonrasında Cumhurbaşkanlığı’nda  basına açıklamalarda bulunan Özersay, bir sonraki toplantının her iki tarafın da yapacağı yurt dışı ziyaretleri nedeniyle 6 Mayıs Salı günü gerçekleşeceğini ifade etti.

Özersay, 6 Mayıs’a kadar  başta BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Lisa Buttenheim olmak üzere  BM  yetkililerinin her iki müzakereciyle mekik diplomasisi şeklinde bazı görüşmeler yapacağını  ve bu şekilde  6 Mayıs’ta yapacakları görüşmede hangi konuda özlü müzakere yapacaklarının kararlaştırılacağını dile getirdi.

Özersay, bundan sonra başlayacak aşamanın kapsamlı çözümün ana hatlarıyla ortaya çıkacağını ve esasen henüz üzerinde uzlaşmaya varmadıkları konuları özlü  şekilde müzakere edecekleri bir aşama olacağını da belirtti

Bir öncekine göre daha zor bir dönem olacağını dile getiren Özersay,  tarafların somut önerileri olduğunu, bunları karşı tarafın tarama süreci çerçevesindeki görüşlerini dikkate alarak yeni ve farklı öneriler geliştirerek masaya sunacaklarını söyledi.

“HER İKİ TARAFIN DA ESNEKLİK GÖSTERMESİ GEREKEN BİR DÖNEM”

İçine girdikleri dönemin kendi içinde bazı konularda her iki tarafın da esneklik göstermesi gereken bir dönem olduğunu da vurgulayan Özersay, şöyle konuştu:

“Somut yazılı önerilerin, karşı önerilerin ve köprü kurucu önerilerin değişileceği ve müzakere edilecek olan bir dönem bu. Karşılıklı olarak pozisyon kağıtları verilecek olan bir dönem değil. Artık pozisyonlarımızı ana hatlarıyla biliyoruz ve bu yeni dönemde detayların müzakeresi söz konusu değil. Ana meselelerin, yani kapsamlı çözümün ana hatlarının müzakere edileceği bir döneme giriyoruz.”

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.