1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MÜZAKERELER İÇİN EKİM’E KADAR BEKLEMEK İSTİYOR
MÜZAKERELER İÇİN EKİM’E KADAR BEKLEMEK İSTİYOR

MÜZAKERELER İÇİN EKİM’E KADAR BEKLEMEK İSTİYOR

KIBRIS RUM YÖNETİMİ MÜZAKERELER İÇİN EKİM’E KADAR BEKLEMEK İSTİYOR

A+A-

Kıbrıs Rum Yönetimi, Ocak 2012’de duran Kıbrıs sorununun çözümüne yönelik müzakerelerin bu kez ekonomik sıkıntı öne sürerek Ekim ayından önce başlamasını istemiyor.

BBC’nin Hardtalk programında Stephen Sackur’un konuğu olan Kıbrıs Rum Yönetimi Dışişleri Bakanı Ioannis Kasoulides, müzakerelerin yeniden başlaması yönünde gelen baskılara karşılık Kıbrıs Rum tarafından Ekim ayına kadar beklemek istediğini belirtti.

Kasoulides, “Ekime kadar bekleyelim demekle çok şey mi istiyoruz, çünkü şimdi Kıbrıs sorununa odaklanamayız, halkımıza karşı esas görevimiz ekonomiyi düzelme yoluna koymak” dedi.

Stephen Sakur 25 ve 26 Nisan’da BBC’nin Haber kanalında gösterilen söz konusu mülakatta, Kıbrıs Rum Yönetimi’nin 2008’de başlayan son müzakerelerde isteksiz görüldüğü, Kıbrıs Rum Yönetimi’nin müzakere sürecine yaklaşımını değiştirmesi gerektiği ve kalıcı çözüm olmadan doğal gazın başarılı ve sorunsuz bir şekilde pazarlanmasının mümkün olmadığı konusunda Ioannis Kasoulides’ten görüş istedi.

Müzakereler Kıbrıs Rum Yönetimi’nin önce AB Başkanlığı, ardından Güney Kıbrıs Rum Kesimi Başkanlık Seçimleri,  en sonunda ise ekonomik kriz bahane dilerek Ocak 2012’den beri yeniden başlatılamadı.

 

Kaynak: TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.