1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MÜZAKERELERDE YÖNETİM VE VATANDAŞLIK ELE ALINDI
MÜZAKERELERDE YÖNETİM VE VATANDAŞLIK ELE ALINDI

MÜZAKERELERDE YÖNETİM VE VATANDAŞLIK ELE ALINDI

Müzakerelerde yönetim ve vatandaşlık ele alındı;

A+A-

 

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in dünkü görüşmelerinde Yönetim ve Vatandaşlık konularını ele aldığı ve müzakerecileri Özdil Nami ile Andreas Mavroyannis’e konuyu görüşmeye devam etmeleri direktifi verdikleri bildirildi.

Fileleftheros Nami ve Mavroyannis’in, iki tarafın Yönetim ve Vatandaşlık konularındaki görüşleri arasındaki mesafeyi daraltmaya çalışacağını ve bu konuyu yeniden ele alacakları zaman liderlere bilgi vereceklerini yazdı.

Habere göre Mülkiyet konusu dün akşamki görüşmede ele alınmadı. Pazartesi akşamki görüşmede karlaştırıldığı üzere bu konu liderlerin bir sonraki görüşmesinde, Nami ve Mavroyannis’in görüşmelerinden çıkacak sonuçlarla birlikte gündeme gelecek.

İÇ CEPHEDEN BASKI

Gazete, Anastasiadis Cumhurbaşkanı Akıncı ile yakınlaşma noktaları aramaktayken Rum iç cephesinden baskı görmekte olduğuna dikkat çekti. DİKO, EDEK ve Vatandaşlar İttifakı’nın Anastasiadis’i Kıbrıs sorunundaki gelişmeleri saklayarak Rum halkını ve siyasi partileri karanlıkta tutmakla suçladıklarını ve bilgilendirme için derhal Rum Ulusal Konseyi’ni toplamaya çağırdıklarını vurguladı.

MEDYA YİNE ALINMADI, AÇIKLAMA YAPILMADI

Politis “Maraton, İkinci Bölüm... Dünkü Görüşmede Mülkiyet ve Toprak Dışında Her Şey Vardı” başlıklı haberinde yoğunlaştırılmış görüşmelere dün de Kıbrıs Türk ve Rum medyasının alınmadığına ve açıklama yapılmadığına dikkat çekti.

Gazete eski Lefkoşa Havaalanı’nda başlayan ve Lefkoşa’nın Rum kesimindeki bir restoranda akşam yemeğiyle devam eden görüşmede aralarında dönüşümlü başkanlık ve ağırlıklı oyun da bulunduğu Yönetim, Güç Paylaşımı ve Ekonomi’deki görüş ayrılıklarını ele aldıklarını yazdı.

Haberde, Yönetim, Güç Paylaşımı ve Ekonomi konularındaki görüş ayrılıklarının üzerine köprü kurmanın, “Kıbrıs sorununun iç yönlerindeki en zor konular” addedilen Mülkiyet ve Toprak konularından çok daha basit görüldüğüne işaret edildi.

Alithia liderlerin, yoğunlaştırılmış görüşmeler çerçevesinde dün akşam ikincisini gerçekleştirdikleri görüşmede, Ekonomi, AB ve Yönetim konularını ele aldıklarını, Kıbrıslı Türk ve Rum müzakereciler ile BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide’nin de katıldığı görüşmenin üç saat sürdüğünü yazdı, Mülkiyetin 18 Kasım’da yeniden ele alınacağını kaydetti.

“KIBRISLI TÜRK NÜFUSUNU 220 BİNE ÇIKARIYORLAR”

Politis İçişleri Bakanı Asım Akansoy’un dün Diyalog TV’de yaptığı KKTC’deki nüfusun 220 bin olduğu, geriye kalanların (40 bin) beyaz kimlik alacağı, bu kişilerin sürekli ikamet edebileceği ancak federal devlet vatandaşı olmayacağı açıklamasına yer verdi.

Gazete “Akansoy Müzakereler Nedeniyle ‘Vatandaşlık’ Konusunda Dikkatli” başlıklı haberinde Akansoy’un, uygulandığında Kıbrıs müzakerelerinde sorun yaratmamak için,  vatandaşlık konusunda yapılan düzenlemenin bu verileri görmezden gelemeyeceğini sözüne işaret etti.

Fileleftheros haberi “Kıbrıslı Türklerin Sayısını 220 Bine Çıkarıyorlar... Akansoy: 40 Bin Kişiye ‘Beyaz Kimlik’ Verilecek” başlığıyla verdi.

Haravgi de “Yaklaşık 40 Bin Kişiye ‘Beyaz Kimlik’ Verilecek... Sözde İçişleri Bakanı Asım Akansoy 220 Bin Kişilik Nüfustan Söz Ediyor” başlığını attı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.