1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MÜZAKERELERE BİR AN ÖNCE KALDIĞI YERDEN BAŞLAYIN
MÜZAKERELERE BİR AN ÖNCE KALDIĞI YERDEN BAŞLAYIN

MÜZAKERELERE BİR AN ÖNCE KALDIĞI YERDEN BAŞLAYIN

daha fazla zamana oynamama ve müzakerelere bir an önce kaldığı yerden başlamalı...

A+A-

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Başkanı İzzet İzcan, Cumhurbaşkanı Eroğlu ile Rum Yönetimi Başkanı Anastasiadis’e “daha fazla zamana oynamama ve müzakerelere bir an önce kaldığı yerden başlama” çağrısı yaptı.

İzcan, yazılı açıklamasında, "Kıbrıs sorununun çözümsüzlüğü nedeniyle Kıbrıslıların daha fazla bedel ödemeye tahammülü yoktur" dedi. 

Kıbrıs Türk tarafının, ortak açıklamada yer alması için yaptığı önerilerin iki ayrı devletin egemenliğine dayalı konfederasyonu hedeflediğini ileri süren İzzet İzcan, şunları söyledi:

"Gerek  Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, gerekse de Dışişleri Bakanı Özdil Nami, erken çözüm yönünde istekli açıklamalar yapmaktadırlar. Ancak söylemleri ile hareketleri çelişmektedir. Ortak açıklamada yer alması için yapılan öneriler iki ayrı devleti öngören ve BM parametrelerini berhava etmeye dönük ayrılıkçı önerilerdir. Dolayısıyla  çözüm ister görünüp çözümsüzlüğe onamaya biran önce son verilmelidir. Halkımız aldatılmamalıdır."

Bir taraftan erken çözüm için mesajlar verilirken öte taraftan KKTC'nin statüsünün yükseltilmesinden ve iki ayrı egemenlikten bahsedildiğini de savunan İzcan, "Kıbrıs Türk tarafı ve Türkiye'deki AKP iktidarı iki egemenlik ısrarı ile aslında masaya konfederasyonu koyarken, Kıbrıs Rum tarafı ise yaşadığı ekonomik kriz nedeniyle elini zayıf hissettiği için çözüm sürecini erteleyerek daha güçlü olacağı koşullarda masaya oturmanın hesabını yapıyor. Kıbrıs Rum tarafının zamana oynamaya dönük bu politikası kabul edilemezdir. Taraflar samimi olmadıkları gibi sadece kendi toplumlarına değil tüm Kıbrıslılara zarar veriyorlar" dedi.

Federasyonlarda egemenliğin tek ve bölünmez olduğunu ve BM Güvenlik Konseyi kararlarının da bunu öngördüğünü ifade eden İzzet İzcan, iki ayrı devletin egemenliğine dayalı konfederasyonun mümkün olmadığını ve "çözüm istemiyoruz" demenin farklı bir biçimi olduğunu öne sürdü.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.