1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MÜZAKERELERE VE CUMHURBAŞKANI’NA DESTEK
MÜZAKERELERE VE CUMHURBAŞKANI’NA DESTEK

MÜZAKERELERE VE CUMHURBAŞKANI’NA DESTEK

Hür İşçi Sendikaları Federasyonu (Hür-İş), Birleşik Kıbrıs’a ulaşmak için başlatılan müzakere süreci ve Cumhurbaşkanı’na destek belirtti;

A+A-

Hür İşçi Sendikaları Federasyonu (Hür-İş), Birleşik Kıbrıs’a ulaşmak için başlatılan müzakere süreci ve Cumhurbaşkanı’na destek belirtti; ortaya çıkacak çözümün Ada’da yeniden acılar yaşanmasına olanak vermemesi gerektiğini vurguladı.

Hür-İş Genel Başkanı Yakup Ö. Latifoğlu yazılı açıklamasında, “Uzun bir aradan sonra Kıbrıs’ta çözüm hedefiyle ve ortak mutabakat metniyle çerçevesi çizilen siyasal eşit iki kurucu devletin oluşturacağı Birleşik Kıbrıs’a ulaşmak için başlatılan müzakere sürecini Hür-İş Federasyonu olarak desteklediğimizi belirtiriz” ifadesini kullandı.

Latifoğlu, BM parametreleri temelinde iki kurucu devlet ve iki bölgeliliğin açıkça yer aldığı ve hiçbir kurucu devletin diğeri üzerinde tahakküm kuramayacağının bir çerçeve çizen ortak açıklamada yer almasının olumlu olduğunu kaydederek, bunların altının doldurulması için yapılacak müzakereler sonucunda ortaya çıkacak çözümün 1963 ve 1974’te yaşanan acıların yeniden yaşanmasına olanak vermemesi gerektiğini belirtti.

Latifoğlu, görüşmelerde en kısa zamanda iki halkın kabul edebileceği bir çözüm sonucuna ulaşılması çağrısı yaparak, görüşme sürecinde Cumhurbaşkanı’nı desteklediklerini de ekledi.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.