1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MÜZAKEREYİ OLUMLU SONUCA ULAŞTIRMAK İÇİN
MÜZAKEREYİ OLUMLU SONUCA ULAŞTIRMAK İÇİN

MÜZAKEREYİ OLUMLU SONUCA ULAŞTIRMAK İÇİN

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu;

A+A-

EROĞLU: “BİZİM GAYRETİMİZ DAHA SIK YAPILACAK TOPLANTILARLA MÜZAKEREYİ OLUMLU SONUCA ULAŞTIRMAKTIR”

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun katılımıyla Cumhuriyet Meclisi’nde yapılan olağanüstü toplantı sona erdi.

Meclis'te saat 10:00’da başlayıp 16:30’da sona eren ve basına kapalı olarak gerçekleşen toplantıda, Cumhurbaşkanı Eroğlu tarafından Meclis’e Kıbrıs konusundaki son gelişmeler hakkında bilgi sunuldu.

Toplantının ardından Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, anamuhalefet UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, DP-UG Genel Sekreteri Hasan Taçoy ve Dışişleri Bakanı Özdil Nami açıklamalarda bulundu.

EROĞLU

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu yaptığı açıklamada, Rum Lider Nikos Anastasiadis döneminde başlayan görüşmelerle ilgili Meclis’e bilgi verdiğini belirterek, toplantının yararlı ve samimi bir ortamda geçtiğini vurguladı.

Toplantıda, milletvekillerine “toplumlararası müzakerelerle ilgili özellikle Rum tarafının önerileri, müzakerelerdeki tavrı, görüşmelerin süratlendirilmesi konularında  nasıl bir tavır içerisinde oldukları yanında, Cumhurbaşkanlığı’nda yaptığı teknik komite ve danışma kurulu  çalışmaları hakkında da bilgi verdiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Eroğlu, toplantıda milletvekillerinin müzakerelerle ilgili  konuşma, düşünce ve önerileri aldığını kaydetti.

“Bizim gayretimiz müzakerecilerin bir an önce özlü konulara geçmesi ve daha sık yapılacak toplantılarla müzakereyi olumlu sonuca ulaştırmaktır” diyen Cumhurbaşkanı Eroğlu, Türk tarafının müzakerelerde zaman kaybetme gibi bir düşünceleri olmadığını söyledi.

Şu an Güney Kıbrıs’ta başkanlık makamında yeni lider Anastasiadis’in bulunduğu ve Anastasiadis’in göreve gelmeden önce partisinin muhalefet döneminde Kıbrıs sorununu yakından takip etmesi yanında, yaptığı bazı çalışmaları bulunduğunu anımsatan Cumhurbaşkanı Eroğlu, gelinen aşamada müzakerelerin kısa zaman içerisinde hız kazanabileceğine işaret etti.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.