1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. ‘MÜZİK YÜZÜNDEN YEĞENİNİ ÖLDÜRDÜ’
‘MÜZİK YÜZÜNDEN YEĞENİNİ ÖLDÜRDÜ’

‘MÜZİK YÜZÜNDEN YEĞENİNİ ÖLDÜRDÜ’

‘MÜZİK YÜZÜNDEN YEĞENİNİ ÖLDÜRDÜ’

A+A-

Pakistanlı yetkililerin açıklamalarına göre, 30 yaşındaki adam yüksek sesle müzik dinlediği gerekçesiyle yeğenini vurarak öldürdü. Her yıl 1000’e yakın kadının öldürüldüğü Pakistan’da kadına yönelik şiddetin önüne geçilememesi uzun bir süredir eleştirilerin hedefinde yer alıyor.

Pakistan’ın başkenti İslamabad’a 90 km uzaklıkta bulunan Chakwal kentinde yaşayan adam yeğenini vurarak öldürdü.

Pakistanlı yetkililerin açıklamalarına göre, 30 yaşındaki Muhammad Gullistan’ın bu cinayeti işlemesinin arkasındaki sebep, yeğeninin yüksek sesle müzik dinlemesiydi.

İnsan hakları savunucuları, bu cinayetin Pakistan’da kadına yönelik şiddeti gözler önüne seren ilk vaka olmadığına dikkat çekiyor. Pakistan merkezli bir insan hakları kuruluşunun raporuna göre, sadece 2013 yılında 869 kadın töre cinayetleri yüzünden hayatını kaybetti.

Pakistan’daki bir yasaya göre, kadın cinayetlerini işleyenler kurbanın akrabaları tarafından affedilebiliyor ve bu yüzden her yıl yüzlerce suçlu işledikleri cinayetin ardından ceza almadan serbest kalıyor.

Her yıl 1000’e yakın kadın cinayetine sahne olan Pakistan’da yetkililerin kadına yönelik şiddetin önüne geçememesi, bu ve benzer sebepler yüzünden sıklıkla eleştirilerin hedefinde yer alıyor.

Bu yıl Nobel Barış Ödülü’nü kazanan 17 yaşındaki Malala Yousafzai de Pakistan'ın kuzeyinde, Taliban'ın etkisi altında bulunan Svat Vadisi'nde yaşadığı dönemde Pakistanlı kızların okula gitmesi için sürdürdüğü mücadele nedeniyle silahlı saldırıya uğramıştı.

ntvmsnbc

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.