1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. NADİR'İN EŞİNDEN ŞOKE EDEN ÇARPICI AÇIKLAMALAR!
NADİR'İN EŞİNDEN ŞOKE EDEN ÇARPICI AÇIKLAMALAR!

NADİR'İN EŞİNDEN ŞOKE EDEN ÇARPICI AÇIKLAMALAR!

Kocamın mallarına konmak için ....

A+A-

Nadir’in servetine konmak istiyorlar

İngiltere'de tutuklu bulunan Kıbrıslı işadamı Asil Nadir'in eşi Nur Nadir,''Asil'in ailesi, kocamın mallarına konmak için cezaevinde ölmesini bekliyor'' iddiasında bulundu.

İngiltere'de sahibi olduğu Polly Peck International (PPI) şirketine ait 34 milyon sterlini zimmetine geçirmek iddiasıyla İngiltere'de Belmarsh Hapishanesi'nde tutuklu bulunan Kıbrıslı işadamı Asil Nadir'in eşi Nur Nadir,"Ailesi, kocamın mallarına konmak için cezaevinde ölmesini bekliyor. Asil'de bunu biliyor" diye konuştu.

İngiltere'de tutuklu bulunan Kıbrıslı işadamı Asil Nadir’in eşi Nur Nadir, yine isyan etti. Daha önce eşinin 2012 yılında tutuklanarak Londra'daki Belmarsh Hapishanesi'ne konulmasının ardından Asil Nadir'in akrabalarının kendisine düşman kesildiğini öne süren Nur Nadir yeni iddialarda bulundu.

Eşi ve ailesi hakkında çarpıcı açıklamalarda bulunan Nur Nadir, şöyle konuştu:" Kimse şaşırmasın Asil'in mahkeme kararlarına. Asil'in cezaevinden çıkması görümcem Nevzat Bilge ve ailesinin işine gelmiyor. Yardım eder gibi görünmeye çalışan bu şahıslar, Asil'in orada kalmasını sağlayan kişilerdir. Yıllardır hayal ettikleri ortam doğdu. Herşeyin üzerine konmaya bir adım kaldı. Bırakın Asil'i oradan çıkarmayı tam tersi, Asil'in hakkın rahmetine bir an önce kavuşması için duacı olduklarını biliyoruz. Kocamın mallarına konmak için cezaevinde ölmesini bekliyorlar. Kısaca gün sayıyorlar. Nitekim yüzyüze görüşmelerinde bunu Asil'e açıkça belirtmişlerdir."
İadesi üç kez reddedildi
Tekstil şirketi Polly Peck’den 1980 yılında 30 milyon İngiliz sterlini ile hisse alan Asil Nadir, şirketin 10 yıl sonra değerini 2 milyar sterline çıkarması ile dünya çapında tanınan bir markanın hissedarları arasında yer aldı. Şirketin başarısı Asil Nadir’e ün kazandırırken, 1990'da Ağır Dolandırıcılık Ofisi soruşturma başlattı. 1993 yılında İngiltere Old Bailey Ağır Ceza Mahkemesi tarafından açılan davada Asil Nadir, sahibi olduğu Polly Peck International (PPI) şirketine ait 34 milyon sterlini zimmetine geçirmekle suçlandı. Ancak 1993'teki duruşma öncesi ise Nadir, Kuzey Kıbrıs’a kaçtı. İngiltere, Kuzey Kıbrıs’ı tanınmadığı için de Nadir'in, İngiltere’deki davası rafa kalktı. Asil Nadir, 20 yıl sonra ‘Adımı temizleyeceğim’ diye eşi Nur Nadir ile İngiltere'ye döndü. Tutuksuz yargılanan ve hakkında 13 suçlama olan Nadir, 7 ay hakkındaki suçlamaları çürütmek için mahkemeye gitti. Ancak 23 Ağustos 2012'de kendisine itham edilen 13 olayın 10'undan suçlu bulununca 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ardından da tutuklanarak İngiltere'de terör şüphelileri ve suçlularının tutulduğu Belmarsh Hapishanesi'ne konuldu. Bundan sonrada Nadir'in Türkiye'ye iade için başvuruları başladı. Ancak İngiliz makamları Nadir’in Türkiye’ye döndüğü takdirde hapis cezasını tamamlamayacağı endişesiyle iadesini üç kez reddetti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.