1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. NALBANTOĞLU HASTANESİ'NDE ÖYLE BİR GERÇEKLE KARŞILAŞTI Kİ
NALBANTOĞLU HASTANESİ'NDE ÖYLE BİR GERÇEKLE KARŞILAŞTI Kİ

NALBANTOĞLU HASTANESİ'NDE ÖYLE BİR GERÇEKLE KARŞILAŞTI Kİ

NALBANTOĞLU HASTANESİ'NDE ÖYLE BİR GERÇEKLE KARŞILAŞTI Kİ

A+A-

Talip Alptekin, kalp ritmindeki bozukluk nedeniyle Sağlık Kurulu’nun sevkiyle Adana Başkent Hastanesi’nde EPS ameliyatı oldu. Hastaneden sağlıklı çıkan Alptekin, ameliyattan iki gün sonra rahatsızlandı.

Ergül ERNUR

Sağlık Kurulu ile
Adana Başkent Hastanesi’nde Elektrofizyolojik çalışma (EPS) ameliyatı olan Talip Alptekin’in damarında 40 santim uzunluğunda kılavuz tel unutuldu.

Hastanede ameliyatı olduktan sonra sağlıklı şekilde taburcu olup adaya dönen Alptekin, iki gün sonra yüksek ateş ve tansiyon şikayetiyle Lefkoşa Dr.
Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne başvurdu. Burada Alptekin’e yapılan ileri tetkiklerde EPS uygulamasında kullanılan kılavuz telin damar içerisinde unutulduğu, orada komplikasyon geliştiği saptandı.

Kılavuz telin çıkartılması için gerekli donanıma sahip olmayan hastane yetkilileri de Talip Alptekin’i Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’ne sevk etti. Alptekin, burada yapılan müdahale sonrası yeniden sağlığına kavuştu.

Alptekin, Adana Başkent Hastanesi’ni dava etmeye hazırlanıyor.

Yüksek ateş ve tansiyon şikayetiyle hastaneye gitti

Talip Alptekin, kalp ritmindeki bozukluk nedeniyle Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu’nda anjiyo yaptırdığını, ileri tetkiklerde de EPS adı verilen bir ameliyat olması gerektiğinin kendisine söylendiğini belirtti.

Sağlık Kurulu kararıyla Adana Başkent Hastanesi’ne sevk edildiğini ifade eden Alptekin, 15 Haziran’da gerekli uygulamanın kendisine yapıldığını söyledi. Alptekin, ameliyattan iki gün sonra yüksek ateş ve tansiyon şikayeti olduğunu, üçüncü gün yeniden devlet hastanesine gittiğini belirtti.

Hastanede çeşitli filmler çekildiğini söyleyen Alptekin, tomografide kalbe giden damarların birinde EPS uygulamasında kullanılan 40 santim uzunluğunda kılavuz tel unutulduğunun görüldüğünü ifade etti.

Alptekin, kılavuz telin vücudundan çıkartılması işleminin hastanede yapılmadığından YDÜ Hastanesi’ne sevk edildiğini belirtti.

“Sağlık bu kadar ucuz değil”

Talip Alptekin, “Sağlık bu kadar ucuz olmamalı. Türkiye’deki hastanelerde şifa buluyoruz ama bazı olumsuz olaylar da yaşanıyor” dedi.

Damarında unutulan telin hayatına mal olabileceğini belirten Alptekin, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nin imkânlarının daha da geliştirilmesini, hastaların kendi ülkelerinde her türlü ameliyatı olabilme imkânına sahip olmalarını diledi.

Alptekin, devlet hastanesinde kendisiyle ilgilenen ve hayatını kurtaran doktorlara da teşekkür etti.

Alptekin, Başkent Hastanesi’ne dava açacağını açıkladı.

EPS nedir? 

Elektrofizyolojik çalışma (EPS), toplardamar yoluyla (çoğunlukla kasık) kalp içine kateter denilen ince tüpler gönderip kalbin elektrik sisteminin incelenmesidir. Bu kateterlerin ucunda ve bazen de ucuna yakın yerlerde iletken metaller bulunur.

Bu metaller kateterin öbür ucuyla kaydedici cihazlara bağlıdır. Böylece kateterin kalbin içinde bulunduğu yerlerde kalbin iletimini kaydetmek mümkün olur.

Kıbrıs

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.