1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. NALBANTOĞLU, MEZARI BAŞINDA ANILDI
NALBANTOĞLU, MEZARI BAŞINDA ANILDI

NALBANTOĞLU, MEZARI BAŞINDA ANILDI

Dr. Burhan Nalbantoğlu...

A+A-

 

Türk Mukavemet Teşkilatı (TMT) kurucularından eski bakan Dr. Burhan Nalbantoğlu, ölümünün 35. yıl dönümünde anıldı.

Nalbantoğlu’nun Lefkoşa Kabristanlığı’ndaki kabri başında gerçekleşen anma törenine ailesi, Erenköy Mücahitleri ve TMT Mücahitler Derneği üyeleri, bazı eski milletvekilleri, Nalbantoğlu’nun silah arkadaşları ve sevenleri katıldı.

Törende kabre çiçeklerin bırakılmasının ardından saygı duruşu yapılarak dua okundu.

BOZKURT

Nalbantoğlu’nun yakın arkadaşlarından İsmail Bozkurt, “Kocareis” diye bilinen Nalbantoğlu’nun acısının her geçen yıl daha fazla hissedildiğini ve Kıbrıs Türk toplumunun her geçen gün daha kötüye gittiğini kaydetti.

Bozkurt, Nalbantoğlu’nun yaşam felsefesini, inancını ve düşüncelerini hatırlamamanın mümkün olamayacağını ifade ederek, kendisini daha iyi ve güzel günlerde anmak istediklerini söyledi ve “Toplumun yetiştirdiği nadir değerlerdendir, kalbimiz ve beynimizden hiç gitmedi” dedi.

AKINCI

Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Mustafa Akıncı da, 6 Şubat 1980 tarihini ve yaşattığı acılı anları unutmanın mümkün olmadığını söyleyerek, Türkiye ve Güney Kıbrıs’tan gelen doktorların geçmişin imkansızlıkları içerisinde Nalbantoğlu’nu kurtarmasının mümkün olamadığını anlattı.

Akıncı, Nalbantoğlu’nun Kıbrıs Türkü’nün varoluş mücadelesinin en büyük neferlerinden biri olduğunu, özveri, fedakârlık ve topluma bağlılığının unutulmayıp, unutturulmayacağını kaydetti.

Bugünkü Devlet Hastanesi’nin fikir babası, çalışanı ve yaratıcısı olan Nalbantoğlu’na gösterilecek en büyük vefanın ismiyle anılan hastaneyi daha çağdaş koşullarla, şifa dağıtan bir merkez haline getirmek olduğunu vurguladı.

Akıncı’nın ardından Erenköy Mücahitlerinden Kemal Altınkaya Nalbantoğlu’yla yaşadığı anılarını anlattı.

BAYAR

TMT Mücahitler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Celal Bayar da Nalbantoğlu’nun özgeçmişini okuduğu konuşmasında, örnek bir devlet adamı olduğunu ve kuruluşunu Rauf Denktaş, Kemal Tanrıverdi ile birlikte gerçekleştirdiği TMT sayesinde bugün, Kıbrıs Türkleri’nin bir devlet çatısı altında yaşadığını ifade etti.

Kıbrıslı Türklerin bugün kendi evini tertipleyemediğini de ifade eden Bayar, Yunan Başbakanı Çipras’ın Kıbrıs Sorunu için 40 yıllık bir geçmişten bahsettiğini, Akritas Planı’nı okumadığını, Anastasiadis’in bugün “Kıbrıs Cumhuriyeti’nin” egemenliğinden bahsettiğini söyledi.

Kıbrıs’ta şerefli ve gerçeklere dayalı bir çözüm arzuladıklarına vurgu yapan Bayar, azınlık olarak bir Rum devletine yama olmanın kabul edilemeyeceğini sözlerine ekledi.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.