1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. NALBANTOĞLU’NDAN KARAGÖZLÜ VE SERDAROĞLU AÇIKLAMASI!
NALBANTOĞLU’NDAN KARAGÖZLÜ VE SERDAROĞLU AÇIKLAMASI!

NALBANTOĞLU’NDAN KARAGÖZLÜ VE SERDAROĞLU AÇIKLAMASI!

Dr. Ersan Berksel'den önemli açıklama!

A+A-

BERKSEL:” ZANLI HEKİMLER İÇİN KONULAN TEŞHİS YURT DIŞINDAN GELEN UZMAN TARAFINDAN  DOĞRULANDI TEŞHİS DOĞRULTUSUNDA ÖNERİLEN GİRİŞİMLER YAPILDI”

“KARAGÖZLÜ’NÜN YARIN, SERDAROĞLU’NUN PERŞEMBE GÜNÜ TABURCU EDİLMESİ HEDEFLENİYOR”

Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ersan Berksel, zanlı hekimler Dr. Fahri Karagözlü ve Dr. Rasiha Sedaroğlu için hastanenin koyduğu  teşhislerin yurt dışından gelen uzman tarafından  da doğrulandığını bildirdi.

Berksel, yurt dışından gelen uzman hekim Prof. Dr. Ali Otto’nun, zanlı hekimleri muayene ederek gerekli tedavileri uyguladığını, son kontrollerin yapılmasının ardından Karagözlü’nün yarın, Serdaroğlu’nun ise perşembe günü taburcu edilmesinin planlandığını kaydetti.

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Başhekimi Dr.Ersan Berksel, Sağlık Bakanlığı Basın Bürosu aracılıyla yaptığı yazılı açıklamada, yurt dışından gelen uzmanın, Dr. Fahri Karagözlü ve Dr. Rasiha Serdaroğlu için daha önce Nalbantoğu Devlet Hastanesi’nde konulan teşhisleri doğruladığını ve konulan teşhis doğrultusunda da önerilen girişimlerin yapıldığını açıkladı.

Berksel’ın konuyla ilgili açıklaması şu şekilde:

“Kürtaj davası sanık doktorlarından Dr. Fahri Karagözlü ve Dr. Rasiha Serdaroğlu’nun 26 Şubat 2016 tarihinde hastanemize sevklerinden itibaren onların sağlık durumları ile ilgili bilgileri sizlerle paylaştık. Her aşamada sağlık durumları hakkında detaylı bilgileri verilmiş ve bu bilgileri Savcılık, Bakanlık ve Tabipler Birliği ile de paylaşmıştık.

Bildiğiniz gibi, Dr. Fahri Karagözlü’de anjioda sol ana koroner damarda orta derecede bir lezyon ve hayatı tehdit eden geniş QRS kompleksli taşikardi tespit etmiştik ve Dr.Fahri Karagözlü’ye IVUS denilen yani damar içerisine girilerek ultrasound yapılmasını ve gerekirse elektrofizyolojik çalışma yapılmasını önermiştik.

Sağlık Bakanlığımızın girişimiyle dün gece Prof. Dr. Ali Otto adamıza gelerek hastayı muayene etmiş ve bizim kardiyologlarımızın koyduğu bu tanılara aynen katılarak Dr. Fahri Karagözlü’ye önce IVUS sonra da elektorfizyolojik çalışma yapmıştır. Bu tetkiler sonucunda da medikal tedavi kararı alınmıştır.

Dr. Rasiha Serdaroğlu’na ise kardiyologlarımız 2 yıl önce teşhisi konulan ve ablasyon tedavisi uygulanan A. fibrilasyon dediğiniz ritim düzensizliğinin nüks ettiğini bildirmiş ve Dr. Rasiha Serdaroğlu’na gerekirse yeniden ablasyon tedavisi uygulanmasını önermiştik. Prof. Dr. Ali Otto dün gece muayene ettiği Dr. Rasiha Serdaroğlu’nda da A.fibrilasyonun  nüks ettiği konusunda doktorlarımızla hemfikir olarak ona ablasyon tedavisi uygulamıştır.

Yapılan işlemlerle ilgili hazırlanan raporlar önceden olduğu gibi yine Sağlık Bakanlığı, Savcılık ve Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği ile paylaşılmıştır.

Dr. Fahri Karagözlü’nün  salı sabahı,  Dr.Rasiha Serdaroğlu’nun ise perşembe sabahı yapılacak son kontrollerinden sonra taburcu olmaları planlanmaktadır”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.