1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. NAMAZLARINI KIBRIS'IN YAĞMURLU HAVALARINDA DIŞARIDA...
NAMAZLARINI KIBRIS'IN YAĞMURLU HAVALARINDA DIŞARIDA...

NAMAZLARINI KIBRIS'IN YAĞMURLU HAVALARINDA DIŞARIDA...

Öğrenciler ve halk namazlarını Kıbrıs’ın yağmurlu havalarında dışarıda kılmak zorunda bırakıldı!

A+A-

 

“ÖĞRENCİLER VE HALK NAMAZLARINI KIBRIS’IN YAĞMURLU HAVALARINDA DIŞARIDA KILMAK ZORUNDA BIRAKILDI”

Evrensel Sevgi ve Kardeşlik Derneği (ESKAD), Güzelyurt Milli ve Manevi Değerleri Koruma ve Yaşatma Derneği (GÜMANDER), Güzelyurt Ülkü Ocakları ve Güzelyurt’taki öğrenci birlikleri ortak bir açıklama yaparak, Kalkanlı’da temeli atılan caminin inşaatının durduğunu ve bundan üzüntü duyduklarını belirtti.

İnşaatın durma süreci hakkında bilgi verilen açıklamada, “Öğrenciler ve halk namazlarını Kıbrıs’ın yağmurlu havalarında dışarıda kılmak zorunda bırakıldı” ifadesine yer verildi.

“Ezan konusunda da gördüğümüz gibi Kıbrıs halkı dinine, örf ve adetlerine bağlı bir millettir. Bu uğurda gereken cevabı ilgili yerlere vermesini bilir” denilen açıklamada şunlar da belirtildi:

“BAŞBAKANLIK VE GÜZELYURT KAYMAKAMLIĞI İNŞAATIN DEVAMI İÇİN BASKI YAPSIN”

“Herkesin onay verdiği cami inşaatının bir kişinin onayına mahkum bırakılması konusunda Başbakanlık ve Güzelyurt Kaymakamlığı’na dik durmaları ve inşaatın devamı için baskı yapmaları tavsiyesinde bulunuyoruz.

Bu konudaki diğer tavsiyemiz de kiliseden camiye çevrilen mekanın hali hazırdaki cami inşaatının bitmesinin ardından Hıristiyanların ibadet yapması için tekrar kiliseye çevrilmesi ve Hıristiyanların ibadetlerini herkes gibi özgürce yapması yönündedir.”

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.