1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. NAMİ CİDDE’DE TEMASLARDA BULUNDU
NAMİ CİDDE’DE TEMASLARDA BULUNDU

NAMİ CİDDE’DE TEMASLARDA BULUNDU

Nami, Iyad Ameen Madani ile görüşmek ve bir dizi temaslarda bulunmak üzere Suudi Arabistan’ın Cidde şehrine gitti.

A+A-

NAMİ,  İİT GENEL SEKRETERİ MADANİ İLE GÖRÜŞTÜ

Dışişleri Bakanı Özdil Nami, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreteri Iyad Ameen Madani ile görüşmek ve bir dizi temaslarda bulunmak üzere Suudi Arabistan’ın Cidde şehrine gitti.

Dışişleri Bakanı Özdil Nami, Cidde temasları çerçevesinde bugün İİT Genel Sekreteri Iyad Ameen Madani ile İİT Merkezi’nde bir araya geldi.

Dışişleri Bakanlığı Enformasyon Dairesi’nden verilen bilgiye göre, Bakan Nami, yaklaşık bir saat süren görüşmede Kıbrıs müzakerelerinde yaşanan son gelişmeler hakkında Madani’ye bilgi aktardı.

Bakan Nami görüşmede, Kıbrıs Türk tarafının her zaman çözümden yana olduğunu, bu yönde yapıcı bir tavır sergilediğini, Kıbrıs sorununa en erken bir zamanda çözüm bulunmasını istediğini ve Kıbrıslı Rum lider Anastasiadis’in bir an evvel ön koşulsuz müzakere masasına geri dönmesini beklediğini söyledi.

Kıbrıs’ta bulunacak kapsamlı çözümün Doğu Akdeniz ve bölge ülkeleri arasında işbirliğine katkı sağlayacağını ifade eden Bakan Nami, hidrokarbon konusunun barışa hizmet edebileceğini ifade etti.

Nami Genel Sekreter Madani’ye İİT olarak Kıbrıs Türk halkına verdikleri destekten dolayı teşekkür etti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile İİT ve üye ülkeler arasındaki mevcut ilişkilerin önümüzdeki dönemde artarak daha da gelişmesi temennisinde bulundu.

İİT Genel Sekreteri Madani ise, çeşitli alanlardaki işbirliğinin gelişerek daha da artacağını, Kıbrıs Türk tarafına verdikleri desteğin devam edeceğini ve önümüzdeki dönemde ortak projelere imza atmaktan memnuniyet duyacaklarını ifade etti.

Dışişleri Bakanı Özdil Nami, Cidde temasları çerçevesinde İslam Kalkınma Bankası (İKB) Başkanı Dr. Ahmad Mohamed Ali Al-Madani ile de bir araya geldi.

Bakan Nami toplantıda, İKB ile işbirliği içerisinde geçmiş dönemde KKTC’de düzenlenen etkinliklere ve hayata geçirilen projelere desteklerinden ötürü İKB’ye teşekkür etti.

İKB Başkanı Dr. Ahmad Mohamed Ali Al-Madani ise, Bakan Nami ile görüşmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Al-Madani, İslam Kalkınma Bankası ile KKTC arasındaki iyi ilişkilerin ve işbirliğinin derinleşerek devam edeceğini belirtti.

Bakan Nami ile Al-Madani önümüzdeki dönemde KKTC’de hayata geçirilebilecek ortak projeler üzerinde de görüş alışverişinde bulundular.

Dışişleri Bakanı Özdil Nami, Cidde temasları çerçevesinde ayrıca, Cidde Ticaret ve Sanayi Odası Başkan (CTSO) Yardımcısı Ziad Al-Bassam ile CTSO merkezinde biraraya geldi.

Nami görüşmede, Kuzey Kıbrıs’taki yatırım imkanları, üretilen ve ihracaatı gerçekleştirilen ürünler hakkında Al-Bassam’a bilgi aktardı.

Nami, KKTC ile Suudi Arabistan iş dünyası çevrelerinin arasındaki işbirliğinin önemine  dikkat çekerek, Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO) ve Kıbrıs Türk Sanayi Odası (KTSO) ile Cidde Ticaret ve Sanayi Odası arasındaki ilişkilerin gelişmesinin önemine vurgu yaptı; Suudi işadamlarını ve yatırımcılarını KKTC’ye davet etti. 

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.