1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. NAMİ: “ÇOK ÖNEMLİ BİR İŞ BİRLİĞİNİN TEMELİNİ ATTIK”
NAMİ: “ÇOK ÖNEMLİ BİR İŞ BİRLİĞİNİN TEMELİNİ ATTIK”

NAMİ: “ÇOK ÖNEMLİ BİR İŞ BİRLİĞİNİN TEMELİNİ ATTIK”

Dışişleri Bakanı Özdil Nami’nin davetlisi olarak KKTC’de bulunan Türkiye’nin AB İşlerinden Sorumlu Bakanı ve Başmüzakerecisi Mevlüt Çavuşoğlu adadan ayrıldı.

A+A-

Dışişleri Bakanı Özdil Nami’nin davetlisi olarak KKTC’de bulunan Türkiye’nin AB İşlerinden Sorumlu Bakanı ve Başmüzakerecisi Mevlüt Çavuşoğlu adadan ayrıldı.

Adadan 16:30’da ayrılan Çavuşoğlu’nu Ercan Havaalanı’nda  Dışişleri Bakanı Özdil Nami ile TC Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça uğurladı.

Çavuşoğlu ile Nami Ercan Havaalanı’nda  basına açıklamalarda bulundu.

NAMİ

Dışişleri Bakanı Özdil Nami, Çavuşoğlu’nun 10 yılı aşkın  bir süredir Kıbrıs Türk halkının yanında, her türlü çalışmanın içerisinde olduğunu ve şimdi de AB Bakanı olarak katkılarını devam ettirdiğini kaydetti ve kendisine teşekkür etti.

Çavuşoğlu’nun göreve geldikten  kısa bir süre sonra bu ziyareti gerçekleştirdiğini dile getiren Nami, çok kapsamlı bir ziyaret olduğunu, Çavuşoğlu’nu biraz  yorduklarını ama çok yararlı toplantılar yaptıklarını belirtti.

Çok önemli bir iş birliğinin temelini attıkları dile getiren Nami, gelecek hafta Ankara’ya yapacağı bir ziyaretle temeli atılan işbirliğini daha ileriye nasıl götüreceklerine dair çalışmalar gerçekleştireceklerini ifade etti.

ÇAVUŞOĞLU

Türkiye’nin AB Bakanı ve Başmüzakerecisi Mevlüt Çavuşoğlu da, 3 günlük KKTC ziyaretini tamamladığını, yaptıkları görüşmeler ve görüşmelerde gündeme gelen konular itibariyle çok verimli bir ziyaret olduğunu söyledi.

Toplumun her kesimiyle bir araya gelme fırsatı bulduğunu kaydeden Çavuşoğlu, gerçekleştirdiği görüşmeleri aktardı.

Bu görüşmelerde Türkiye’nin KKTC halkının çıkarlarını her zaman koruyacağı ve bu çıkarlar doğrultusunda kalıcı ve adil bir barışın adaya gelmesini arzuladıklarını vurguladıklarını ifade eden  Çavuşoğlu, adada da bu konuda aşağı yukarı  bir fikir birliği olduğunu söyledi. 

Herkesin bu desteğini samimi bir şekilde sürdürmesini umduğunu dile getirdi ve bu birliktelik sürdüğü müddetçe müzakerelerde Kıbrıs Türk halkının çıkarlarının daha iyi korunabileceğini kaydetti.

Davet için Nami’ye, ziyaretin çok verimli geçmesini sağlayan Nami ve TC Büyükelçisi Akça’ya teşekkür eden Çavuşoğlu, uzun  zamandır dinlenme fırsatı olmadığını ve yarım günlük dinlenme fırsatını KKTC’de yakaladığını ve mutlu  şekilde Ankara’ya dönüyor olduğunu da anlattı.

En kısa zamanda KKTC’ye yeniden gelmek istediğini ifade eden Çavuşoğlu, Nami’yi de Ankara’da ağırlamaktan mutluluk duyacaklarını kaydetti. Çavuşoğlu,  burada imzalanan protokolün en iyi şekilde uygulanması için birlikte çalışmaya devam edeceklerini de söyledi.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.