1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. NAMİ, DAVUTOĞLU’NU KABUL ETTİ
NAMİ, DAVUTOĞLU’NU KABUL ETTİ

NAMİ, DAVUTOĞLU’NU KABUL ETTİ

Nami, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'in adaya yapacağı ziyaretin, Kıbrıslı Türklerin haklı davasının dünyaya duyurulması açısından önemli olduğunu söyledi.

A+A-

NAMİ: “BİDEN’İN ZİYARETİ HAKLI DAVAMIZIN DÜNYAYA DUYURULMASI AÇISINDAN ÖNEMLİ”

DAVUTOĞLU: “TC HÜKÜMETİ VE DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI OLARAK HER ZAMAN YANINIZDAYIZ”

Dışişleri Bakanı Özdil Nami, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'in adaya yapacağı ziyaretin, Kıbrıslı Türklerin haklı davasının dünyaya duyurulması açısından önemli olduğunu söyledi.

Nami, Kıbrıs konusunda üst düzey temaslar yapmak üzere KKTC’ye gelen TC Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nu kabul etti.

Kabulde, TC Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, TC Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ile Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Erhan Erçin de hazır bulundu.

DAVUTOĞLU

Kabulde yaptığı konuşmada KKTC’de verimli bir gün geçirdiğini ifade eden Davutoğlu, “Soma faciası konusunda büyük bir duyarlılık gösteren KKTC liderliği ve size teşekkür ediyorum” dedi.

Müzakereler konusunda son 6 ayda kat edilen mesafenin takdire şayan olduğunu söyleyen Davutoğlu, kapsamlı bir metin ortaya çıktığını, bu metin üzerinde mutabık kalınarak müzakerelerin başladığını ve bunun uluslararası alanda olumlu etki yaptığını söyledi.

“KKTC diplomasisi her zamankinden daha fazla uluslararası platformlara çıktı” diyen Davutoğlu, bu ivme kendini gösterdikçe KKTC diplomasisinin görünürlüğü ve etkisinin artacağını, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'in ziyaretinin de bu konuda önemli bir işaret olduğunu belirtti.

“TC Hükümeti ve Dışişleri Bakanlığı olarak her zaman yanınızdayız” diyen Davutoğlu, kapsamlı bir çözüm ile adada barışın hakim olmasını temenni ettiklerini, ancak her halükarda KKTC’nin tanınması yönündeki çabalarının devam edeceğini sözlerine ekledi.

NAMİ: “BİDEN’İN ZİYARETİ HAKLI DAVAMIZIN DÜNYAYA DUYURULMASI İÇİN ÖNEMLİ”

Dışişleri Bakanı Özdil Nami de konuşmasında, “Her ziyaretiniz gücümüze güç katıyor” dedi.

Soma’da yaşanan elim olayın KKTC’yi de derinden yaraladığını ifade eden Nami, bu acıların bir daha tekrarlanmamasını diledi.

Kıbrıs müzakereleriyle ilgili yaptıkları çalışmalara, Türkiye’nin çok güçlü desteği sayesinde, emin adımlarla ilerlediklerini anlatan Nami, “Aldığımız mesafe küçümsenebilir bir mesafe değil” dedi.

“Önümüzde zorlu bir müzakere süreci var, ama verdiğiniz güçle bunu başarıyla aşacağımızdan şüphem yok” diyen Dışişleri Bakanı Nami, ortak açıklama metninden sonra Türkiye’nin de desteğiyle uluslararası alanda görülen kabulün daha üst noktalara eriştiğini belirtti.

KKTC Dışişleri Bakanlığı’nın dünyanın değişik noktalarına ulaşma imkanına kavuştuğunu söyleyen Nami, bu çalışmaları artırarak devam ettireceklerini ifade etti.

Biden’in ziyaretinin yapılan ortak çalışmaların sonucu olduğuna işaret eden Nami, “Bu ziyaret, haklı davamızın dünyaya duyurulması açısından önemli. Tüm çalışmalarımız da bunun bu şekilde gerçekleşmesini sağlamaya teminen olacaktır” diye konuştu.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.