1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. NAMİ, MÜZAKERE SÜRECİNİN İLERİ BİR NOKTAYA GELDİĞİNİ BELİRTTİ
NAMİ, MÜZAKERE SÜRECİNİN İLERİ BİR NOKTAYA GELDİĞİNİ BELİRTTİ

NAMİ, MÜZAKERE SÜRECİNİN İLERİ BİR NOKTAYA GELDİĞİNİ BELİRTTİ

Dışişleri Bakanı Özdil Nami, ortak açıklamada taraflar arasında ciddi yakınlaşmalar olduğunu; siyasi iradenin konulması halinde aradaki küçük farklılıkların ortadan kalkabileceğini vurguladı

A+A-

Dışişleri Bakanı Özdil Nami, ortak açıklamada taraflar arasında ciddi yakınlaşmalar olduğunu; siyasi iradenin konulması halinde aradaki küçük farklılıkların ortadan kalkabileceğini vurguladı. Nami, geçmişten bugüne bakıldığında müzakere sürecinin ileri bir noktaya geldiğini belirtti.

Dışişleri Bakanı Özdil Nami dün, Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı ile Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası’nı (KTAMS) ziyaret etti.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Sivil Savunma ziyareti sırasında Teşkilat Başkanı Fırat Alakuş, Teşkilat’ın çalışmaları hakkında Bakan Nami’ye bilgi verdi.

Dışişleri Bakanı Özdil Nami ziyarette yaptığı konuşmasında, Sivil Savunma Teşkilatı’nın afet konularında her zaman Kıbrıs Türk halkının yanında olan önemli ve tarihsel bir kurum olduğunu dile getirerek, Teşkilat Başkanı Alakuş’a çalışmalarında başarılar diledi.

Dışişleri Bakanı Özdil Nami, KTAMS ziyareti sırasında yaptığı konuşmasında ise, Kıbrıs sorununda gelinen son aşama hakkında sendika yetkililerine bilgi verdi. Nami, KTAMS’ın geçmişten gelen ve bugün de devam etmekte olan çözüme yönelik çalışmalara olan desteğinin öneminin altını çizdi ve sendika yetkililerine teşekkür etti.

Ortak açıklamada taraflar arasında ciddi yakınlaşmalar olduğunu söyleyen Nami, siyasi iradenin konulması halinde aradaki küçük farklılıkların ortadan kalkabileceğini vurguladı. Nami, geçmişten bugüne bakıldığında müzakere sürecinin ileri bir noktaya geldiğini söyledi.

KAPTAN

KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan ise, sendikalarının ilk kez bir Dışişleri Bakanı tarafından ziyaret edilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kaptan, Dışişleri Bakanı Nami’nin sendikalarla ilişkilere önem vermesinin kendilerini mutlu ettiğini ve Kıbrıs sorununda yaşanan son gelişmeler hakkında birinci elden bilgi edinilmesinin önemli olduğunu vurguladı.

Kaptan, geçmişte olduğu gibi KTAMS’ın Kıbrıs’ta çözüm arayışlarına desteklerinin bugün de devam edeceğini söylerken, Nami’nin bu konu ile ilgili inisiyatif almasını sonuna kadar desteklediklerini belirtti.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.