1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. NAMİ: "NİHAİ NOKTAYA ÇOK YAKIN..."
NAMİ: "NİHAİ NOKTAYA ÇOK YAKIN..."

NAMİ: "NİHAİ NOKTAYA ÇOK YAKIN..."

Dışişleri Bakanı Özdil Nami, “ortak metinde nihai noktaya çok yakın olduklarını, sadece iki noktada pürüz kaldığını” söyledi.

A+A-

Dışişleri Bakanı Özdil Nami, “ortak metinde nihai noktaya çok yakın olduklarını, sadece iki noktada pürüz kaldığını” söyledi.

Dışişleri Bakanlığı Enformasyon Dairesi’nden verilen bilgiye göre Nami, İstanbul Kültür Üniversitesi Küresel Siyasal Eğilimler Merkezi (GPoT) tarafından düzenlenen “Kıbrıs Görüşmeleri Yuvarlak Masa Toplantısı”na katıldı.

Merkez Başkanı Prof. Dr. Mensur Akgün’ün yaptığı kısa açış konuşmasının ardından söz alan Dışişleri Bakanı Nami, Kıbrıs Rum Lideri Nikos Anastasiadis'in görüşmelere yeniden başlamak için şart koştuğu ortak açıklama ve Kıbrıs Türk tarafının pozisyonu hakkında yirmiye yakın gazeteci ve akademisyene bilgi verdi.

Özdil Nami, ortak metin konusunda nihai noktaya gelmeye çok yakın olduklarını, oluşan metinde sadece iki kısımda pürüzler kaldığını ve bu pürüzlerin giderilmesinin de Rum tarafına bağlı olduğunu söyledi. Ortak metin konusunda nihai sonuç için son düzeltmeleri Kıbrıs Türk tarafı olarak yaptıklarını ve Rum tarafından bununla ilgili cevap beklediklerini söyleyen Nami, “Tatmin edici bir noktadayız. Rum tarafının bunu reddetmesi için gerekçe yok. Son öneri metnini verdiğimiz zaman, BM ve ilgili diğer taraflar bunu olumlu buldu” dedi.

Ortak metin konusunda geçen iki ayda ciddi ilerleme sağlandığını belirten Nami, “Artık evet cevabı bekliyoruz. Böylece yönetim ve güç paylaşımı noktasında omurga ortaya çıkacak ve müzakere süreci daha hızlı ilerleyecek” dedi.

Dışişleri Bakanı Nami’nin İstanbul ziyareti çerçevesinde CNN Türk ile NTV’de televizyon programlarına katılacağı ve Hürriyet Daily News’e özel mülakat vereceği de belirtildi.

TAK

 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.