1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. NAMİ: “RUM YÖNETİMİ LİDERİNİN MASAYI TERKİYLE MÜZAKERE MASASI ÇÖKTÜ”
NAMİ: “RUM YÖNETİMİ LİDERİNİN MASAYI TERKİYLE MÜZAKERE MASASI ÇÖKTÜ”

NAMİ: “RUM YÖNETİMİ LİDERİNİN MASAYI TERKİYLE MÜZAKERE MASASI ÇÖKTÜ”

Nami, “Türkiye-Kıbrıs Türk Cumhuriyeti İşbirliği Cemiyeti”ni kabul etti.

A+A-

NAMİ: “RUM YÖNETİMİ LİDERİNİN MASAYI TERKİYLE MÜZAKERE MASASI ÇÖKTÜ”

Dışişleri Bakanı Özdil Nami, “Türkiye-Kıbrıs Türk Cumhuriyeti İşbirliği Cemiyeti”ni kabul etti. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Nami, ülkede temaslarda bulunan Rüşat Aydoğan başkanlığındaki Türkiye-Kıbrıs Türk Cumhuriyeti İşbirliği Cemiyeti heyeti ile Dışişleri Bakanlığı’nda yaptığı görüşmede, Kıbrıs Rum Yönetimi Lideri’nin müzakere masasını terk etmesiyle müzakerelerin çöktüğünü söyledi.

Açıklamada, heyet başkanı Aydoğan’ın görüşmede yaptığı konuşmada, “KKTC’de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdiği, KKTC’nin kendileri için çok önemli olduğunu, KKTC’ye sevgi bağı ile bağlı olduklarını ve her zaman Kıbrıs Türk halkının yanında olduklarını ifade ettiği” belirtildi.

Dışişleri Bakanı Özdil Nami de, cemiyetin bakanlığına yaptığı ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Kıbrıslı Türklerin uluslararası platformlarda kendilerini ifade etmek için birçok zorlukla karşı karşıya kaldığını ve bu süreçte Türkiye Cumhuriyeti’nin KKTC’ye her zaman destek verdiğini vurguladı.

Kıbrıslı Türklerin eşitliğini dikkate alarak, Rumlarla yeni bir ortaklık kurmanın kendilerinin önceliği olduğunu dile getiren Nami, Kıbrıs sorununun elli yılını doldurduğunu ancak son olarak Kıbrıs Rum Yönetimi Lideri’nin müzakere masasını terk etmesiyle müzakerelerin çöktüğünü söyledi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.