1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. NAMİ, SOMALİ DIŞİŞLERİ BAKANI İLE GÖRÜŞTÜ
NAMİ, SOMALİ DIŞİŞLERİ BAKANI İLE GÖRÜŞTÜ

NAMİ, SOMALİ DIŞİŞLERİ BAKANI İLE GÖRÜŞTÜ

Dışişleri Bakanı Özdil Nami, New York temasları çerçevesinde Somali Dışişleri Bakanı Abdirrahman Dualeh Beileh ile görüştü;

A+A-

 

Dışişleri Bakanı Özdil Nami, New York temasları çerçevesinde Somali Dışişleri Bakanı Abdirrahman Dualeh Beileh ile görüştü.

Enformasyon Dairesi’nden yapılan açıklamaya göre, Nami, dün gerçekleşen görüşmede, Kıbrıs sorununda gelinen son aşama ve KKTC’deki eğitim olanakları hakkında bilgi aktardı.

Dışişleri Bakanı Nami, ayrıca, Somali Dışişleri Bakanı Beileh’ten, Kıbrıs Türk tezlerini, Kıbrıslı Türkler’in bulunmadığı platformlarda aktarmasını rica etti.

Somali Dışişleri Bakanı Beileh ise, Nami ile bir araya gelmekten duyduğu mutluluğu dile getirirken, bugüne kadar daha çok iç sorunlarla uğraşan Somali’nin artık dışa döndüğünü ve Kıbrıslı Türkler ile yakın ilişki kurmaktan onur duyacağını belirtti.

Beileh, KKTC’nin Somalili gençlere sağladığı eğitim olanaklarından dolayı Nami’ye teşekkür etti.

Somali’nin kardeş Kıbrıslı Türkler’in tezleri ile barış ve çözüm isteklerini mümkün olan her platformda dile getireceklerini söyleyen Beileh, iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişerek devam edeceğini belirtti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.