1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. NAMİ, ‘‘SU KONFERANSI’’ YAPILACAĞINI AÇIKLADI
NAMİ, ‘‘SU KONFERANSI’’ YAPILACAĞINI AÇIKLADI

NAMİ, ‘‘SU KONFERANSI’’ YAPILACAĞINI AÇIKLADI

Dışişleri Bakanı Özdil Nami, KKTC’de, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT)’ye üye ülkelerin katılımıyla Kasım ayında “Su Konferansı” yapılacağını açıkladı.

A+A-

NAMİ: “KKTC’DE İSLAM İŞBİRLİĞİ TEŞKİLATI’NA ÜYE ÜLKELERİN KATILIMIYLA KASIM AYINDA SU KONFERANSI GERÇEKLEŞTİRİLECEK”

“MÜZAKERELER YENİDEN LİDERLER DÜZEYİNDE VE ZAMAN ÇERÇEVESİNDE YAPILMALI”

Dışişleri Bakanı Özdil Nami, KKTC’de, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT)’ye üye ülkelerin katılımıyla Kasım ayında “Su Konferansı” yapılacağını açıkladı.

Nami, Kıbrıs müzakerelerinin yeniden nasıl başlayacağı konusunda taraflar arasında fikir ayrılıkları olduğunu ifade ederek, müzakere sürecinin yeniden liderler düzeyinde gerçekleşmesi ve görüşmelerde zaman çerçevesinin olması gerektiğini belirtti.

Dışişleri Bakanlığı olarak Kıbrıs konusunun yanı sıra ülke ticaretinin dış ülkelere açılabilmesi için birtakım çalışmalarda bulunulduğunu ifade eden Nami, İslam İşbirliği Teşkilatı’na üye ülkelerle ilişkilerin geliştirilmesi için girişim içinde olduklarını kaydetti.

Dışişleri Bakanı Özdil Nami, bugün, Metin Şadi başkanlığındaki Kıbrıs Türk İşadamları Derneği (İŞAD)’ı kabul etti.

Dışişleri Bakanlığı Enformasyon Dairesi’nden yapılan basın duyurusuna göre, İŞAD Başkanı Metin Şadi görüşmede yaptığı konuşmada, Dışişleri Bakanı Özdil Nami’ye yeni görevinde başarı dileyerek, daha önceki bir İŞAD Başkanını, bakanlık görevde görmekten dolayı İŞAD adına kıvanç duyduğunu söyledi.

İŞAD’ın Kıbrıs sorununun çözümünü sorunla ilgili tüm tarafların bölge barışı ve  ekonomik, politik istikrar ve herkes için sürdürülebilir bir gelecek açısından önemli olduğunu ifade eden Şadi, “İŞAD bu kaygı ve düşünceyle sürekli olarak tüm tarafları sorunun çözümü için cesaretlendirmektedir” dedi. Şadi, çözüm yolunda atılacak her adımın arkasında olduklarını vurguladı.

NAMİ

Dışişleri Bakanı Özdil Nami ise kabuldeki konuşmasında, İŞAD’ın gerçekleştirdiği nezaket ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, dış politika konusunda kendisine verilen desteğe teşekkür etti.

Nami, müzakerelerin yeniden nasıl başlayacağı konusunda taraflar arasında fikir ayrılıkları olduğuna dikkat çekerek, Özel Temsilcilerin ortak metin için çalışmaya başladıklarını ve bir araya geleceklerini söyledi.

Müzakere sürecinin yeniden liderler düzeyinde gerçekleşmesi gerektiğine vurgulayan Nami, görüşmelerde zaman çerçevesinin olması gerektiğini kaydetti.

Nami, lobicilik faaliyetlerini gerek Amerika Birleşik Devletleri (ABD), gerekse 20 ülkedeki temsilcilikler vasıtasıyla yoğun şekilde sürdürdüklerini ifade ederek, Dışişleri Bakanlığı’nın Kıbrıs konusunun yanında ülke ticaretinin dış ülkelere açılabilmesi için de birtakım çalışmalarda bulunduğunu söyledi.

İslam İşbirliği Teşkilatı’na üye ülkelerle de ilişkilerin geliştirilmesi için girişim içinde olduklarına işaret eden Dışişleri Bakanı Özdil Nami, Kasım ayında KKTC’de İslam İşbirliği Teşkilatına üye ülkelerin katılımıyla Su Konferansı yapılacağını kaydetti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.