1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. NAMİ SUUDİ ARABİSTAN’DA BANGLADEŞ DIŞİŞLERİ BAKANI İLE GÖRÜŞTÜ
NAMİ SUUDİ ARABİSTAN’DA BANGLADEŞ DIŞİŞLERİ BAKANI İLE GÖRÜŞTÜ

NAMİ SUUDİ ARABİSTAN’DA BANGLADEŞ DIŞİŞLERİ BAKANI İLE GÖRÜŞTÜ

İİT 41. Dışişleri Bakanları toplantısına katılmak ve ikili görüşmeler yapmak üzere Suudi Arabistan’a giden Dışişleri Bakanı Özdil Nami, Bangladeş Dışişleri Bakanı Abul Hassan Mahmoud Ali ile görüştü.

A+A-

NAMİ BANGLADEŞ DIŞİŞLERİ BAKANLIYLA GÖRÜŞTÜ

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) 41. Dışişleri Bakanları toplantısına katılmak ve ikili görüşmeler yapmak üzere Suudi Arabistan’a giden Dışişleri Bakanı Özdil Nami, Bangladeş Dışişleri Bakanı Abul Hassan Mahmoud Ali ile görüştü.

Enformasyon Dairesi’nden yapılan açıklamaya göre, görüşmede siyasi, ekonomik, eğitim, kültürel ve ticari alanlarda işbirliği ile, iki ülke arasında mevcut olan dostane ve sıcak ilişkilerin artarak daha da ileriye götürülmesi konuları ele alındı.

Dost ve kardeş ülke olarak addedilen Bangladeş ile başta eğitim olmak üzere ticari faaliyetlerin geliştirilmesinin önemine işaret eden Dışişleri Bakanı Nami, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin gelişen ekonomik yapısı ile fırsatlar ülkesi olduğunu söyledi.

Bakan Nami, Bangladeş’li Bakan’a ayrıca, Kıbrıs sorunu hakkında da bilgi verdi.

Kıbrıs Türk tarafının çözümü samimiyetle istediğini, ancak Rum tarafının zamana oynayarak süreci sabote etmekte olduğunu söyleyen Bakan Nami, Kıbrıslı Türkler’in maruz kaldığı haksız izolasyonların kaldırılması gerektiğine de işaret etti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.