1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. NAMİ, YENİ GÖREVİ HAKKINDA AÇIKLAMA YAPTI!
NAMİ, YENİ GÖREVİ HAKKINDA AÇIKLAMA YAPTI!

NAMİ, YENİ GÖREVİ HAKKINDA AÇIKLAMA YAPTI!

NAMİ, YENİ GÖREVİ HAKKINDA AÇIKLAMA YAPTI!

A+A-

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın müzakereci olarak atayacağını açıkladığı Dışişleri Bakanı Özdil Nami BRT’ye konuştu.

 

Nami, makamaların halka hizmet için varolduğuna işaret ederek, halkın büyük desteği ve güveni ile Cumhurbaşkanı seçilen Mustafa Akıncı’nın kendisinden böyle bir görev üstlenmesini istediğini ve güven ifade ettiğini kaydetti.

Özdil Nami, halkın Kıbrıs sorununa kapsamlı bir çözüm bulunması için ortaya koyduğu irade ve BM’nin de 2015 yılının çözüm yılı olacağını dillendirdiği bir aşamada kendisine teklif edilen görevi kabul ettiğini vurguladı.

Müzakerecilik görevi için Dışişleri Bakanlığı’ndan ayrılacak olan Özdil Nami, “makamların bir önemi yok. Önemli olan görevdir. Teklif geldiğinde Başbakan ile görüştüm. Kendisi de bu konudaki değerlendirmesinin olmulu olduğunu ifade etti ve başarılar diledi. Birlikte bu karar alındı” dedi.

Dışişleri bakanlığı görevine kimin atanacağı konusunda ise Nami, Parti içerisinde bir değerlendirme yapılıp uygun bir ismin Bakanlığa atanacağını kaydetti.

Müzakerecilik görevine atanmasının ardından yapılan bazı eleştirileri de yanıtlayan Nami, bunu Cumhurbaşkanı Akıncı’ya yapılan bir saygısızlık olarak nitelendirdi.

CTP’nin 2’nci turda Akıncı’yı desteklerken bir ön şart ortaya sürmediğini hatırlatan Özdil Nami, kendisine müzakerecilik görevinin teklif edilmesinin Cumhurbaşkanı’nın takdiri olduğunu söyledi.

Nami, “Cumhurbaşkanı Akıncı’nın siyasi ve karar verme konusundaki tavrı biliniyor. Bu nedenle yapılan eleştirileri Sayın Akıncı’ya saygısızlık olarak değerlendiriyorum” dedi.

Göreve gelmesi konusunda çok sayıda olumlu tepki aldığını ifade eden Özdil Nami, kendisine gösterilen destek ve güven için teşekkür etti.

Nami, yoğun bir çalışma dönemine girileceğini ve halkın beklentileri doğrultusunda kapsamlı çözüm için çalışacaklarını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Akıncı’nın Pazartesi günü BM genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Eide ile gerçekleştireceği görüşmeye katılacağını, ayrıca önümüzdeki hafta Cumhurbaşkanı ile birlikte Ankara’ya gideceğini kaydeden Nami, yeni müzakere heyetinin oluşumu ile ilgili biraz zamana ihtiyaç duyulacağını söyledi.

Nami, “şu andaki müzakere heyetinde çok değerli arkadaşlar var. Hem onlardan hem de yeni arkadaşlardan yararlanacağız” dedi. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.