1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. NAMİ’NİN ABD TEMASLARI GÜNEY’DE GÜNDEM YARATTI
NAMİ’NİN ABD TEMASLARI GÜNEY’DE GÜNDEM YARATTI

NAMİ’NİN ABD TEMASLARI GÜNEY’DE GÜNDEM YARATTI

Rum yönetiminin, Dışişleri Bakanı Özdil Nami’nin Washington’daki temasları sırasında ;

A+A-

RUM YÖNETİMİ, “ABD BÜYÜKELÇİSİ’NİN NAMİ’NİN BEYAZ SARAY’DAKİ GÖRÜŞMESİNE KATILMASI YÜZÜNDEN” ABD NEZDİNDE GİRİŞİMDE BULUNDU

LİLLİKAS, KKTC’NİN AŞAMALI OLARAK “KOSOVALAŞTIRILMASI” HAREKETLERİ GÖRÜYOR

Rum yönetiminin, Dışişleri Bakanı Özdil Nami’nin Washington’daki temasları sırasında “kendisine ABD’nin Ada’daki büyükelçisinin eşlik etmesi” konusunda ABD nezdinde girişimde bulunduğu bildirildi.

Fileleftheros; “ABD’den Light Yükseltme... Amerikan Büyükelçinin Nami’yle Görüşmelerde Hazır Bulunması Konusunda Girişim... Hükümet Meseleyi Önemsiz Görüyor” başlıklı haberinde girişimin nasıl ve ne zaman yapıldığına yer vermedi.

STİLİANİDİS TALAT’IN ABD DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI’NDAKİ GÖRÜŞMESİNİ HATIRLATTI

Gazete Rum Ulusal Konseyi’nin dünkü toplantısında siyasi partiler Nami’nin temaslarını KKTC’nin siyasi açıdan yükseltilmesi olarak görürken Anastasiadis hükümetinin bunu önemsiz göstermek istediğini yazdı ve Rum Yönetimi Sözcüsü Hristos Stilianidis’in konuyla ilgili şu sözlerini aktardı:

“Bu görüşmelere tarihsel açıdan bakılmalıdır. Hepimiz maalesef 2004’ten sonra Kıbrıs Türk toplumunun dünya çapındaki yükselişini yaşadık. Sayın Talat’ın 2004’ten sonra ABD Dışişleri Bakanlığı’ndaki görüşmesini hatırlatayım mı? AB’de yapılan bütün üst düzey görüşmeleri hatırlatayım mı? Bir kıyas yapalım ve şimdi bir şey değişip değişmediğine bakalım.”

LİLLİKAS KKTC’NİN AŞAMALI OLARAK “KOSOVALAŞTIRILMASI” HAREKETLERİ GÖRÜYOR

Bu arada Fileleftheros’a göre Vatandaşlar İttifakı Başkanı Yorgos Lillikas, Dışişleri Bakanı Özdil Nami’nin ABD temaslarına işaret ederek KKTC’nin kademeli olarak “Kosovalaştırılması” hareketleri gördüğünü söyledi.

Lilikas Rum Meclis (ve EDEK) Başkanı Yannakis Omiru ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada iki tarafın müzakerecilerinin Atina ve Ankara’da çapraz temaslarda bulunması uygulamasının Yunanistan’ı, sorumluluk ve davranış açısından Türkiye ile eşitleyecek bir uygulama olduğu görüşünü ortaya koydu.

Kıbrıslı Türk Müzakereci Kudret Özersay’ın Atina’da Yunanistan Dışişleri Bakanlığı’nı ziyaretlerinin KKTC yetkililerinin yabancı ülkelerle görüşmesi yolunu açacağına da işaret eden Lillikas “Maalesef haklı çıktık. Sayın Nami Beyaz Saray’da Dışişleri Bakanlığı Müsteşarıyla Başkan Obama’nın Danışmanı ile görüşmeler yaptı. Bu ziyaret gayrı resmi addedilemez çünkü Amerika’nın buradaki büyükelçisi bu görüşmelerde hazır bulundu” dedi.

“BU YOLU ÇAPRAZ GÖRÜŞMELER İLE HÜKÜMET AÇTI”

“Diplomatik kurallara göre bir yabancı bir ülkenin büyükelçisi, itimatnamesini verdiği ülkenin Dışişleri Bakanı kendi ülkesini ziyaret ederken görüşmelerde hazır bulunur. Amerikan büyükelçinin görüşmede hazır bulunması esasen sahte devletin siyasi açısından yükseltilmesi demektir” ifadesini de kullanan Lillikas, KKTC’nin aşamalı olarak ‘Kosovalaştırılması’ şartları ve zemini yaratılmakta olduğu görüşünü belirtti.

Rum yönetimine, buna sert tepki göstermemesi halinde bu gidişatın önünün kesilemeyeceğini ve geri dönüşü de olmayacağı uyarısında bulunan Lillikas “Bu yolu, iki müzakerecinin çapraz görüşmeleri ile hükümet açtı” dedi.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.