1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. NAMUS CİNAYETİ!
NAMUS CİNAYETİ!

NAMUS CİNAYETİ!

Girne’ye bağlı Lapta’da kendisine el kol hareketi yaparak “burdayım” dedi ...

A+A-

Girne’ye bağlı Lapta’da “Tanık” isimli berber dükkanı önünde,  8 Şubat 2013 tarihinde işlenen Bekir Kuloğlu cinayeti sanıkları Umut Taş (21),  Mehmet Sait Taş (18), Ahmet Taş (80) ve Mehmet Taş’ın (48) duruşmalarına dün Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi huzurunda başlandı.

Girne Ağır Ceza Mahkemesinde 29 Kasım 2013 tarihinde itham edilen ve Girne Ağır Ceza Mahkemesinin yoğun gündemi nedeni ile Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesine havale edilen dava’ nın sanıkları 14 aydan beri Merkezi Cezaevinde hükümsüz tutuklu olarak bulunuyor. Bunun üzerine duruşmaları hızlandırılmış bir şekilde hergün yapıp bitirme niyetinde olan Gazimağusa Ağır Ceza Mahkeme heyeti başkanı duruşma sırasında zaman zaman savunmaya sert çıkışarak, gereksiz ayrıntılara girilmesinin 14 aydan beridir hükümsüz tutuklu olarak Cezaevinde bulunan sanıkların zararına bir durum olduğunu söyledi.

“Olayın üzerine gittim”

İddia Makamı Başsavcılık adına Kıdemli Savcı Erdinç Akyener, tanık kürsüsüne ilk olarak olay yeri inceleme uzmanı Polis Çavuşu Hasan Erdal’ı çağırdı.

Hasan Erdal vermiş olduğu yeminli şahadette 8 Şubat 2013 tarihi yani olay akşamında aracı ile seyir halinde iken konu olayın üzerine denk geldiğini söyledi. “Tanık” isimli berber dükkanınun önünde kalabalık gördüğünü anlatan Erdal, aracından inip ne olduğunu sorduğunda, ateşli silah ile birinin vurulduğunu öğrendiğini aktardı. Hemen olay yerinin güvenliğini sağlayarak ambulans ve Girne Polis Müdürlüğüne durumu intikal ettirdiğini anlatan Erdal, Adli Şube ekiplerinin de olay yerine gelmesi ile olay yerinde gereken incelemeleri yaptıklarını söyledi.

Olay anı görüntüleri izletildi

İddia Makamının ikinci tanığı meselenin tahkikat subayı Müfettiş Muavini Murat Bayram da bölgedeki üç işletmeden temin ettikleri güvenlik kamerası görüntüleri ile olay anını mahkeme heyetine izleterek, görüntüler ve olay anı hakkında Ağır Ceza Mahkeme heyetine bilgi verdi.

Murat Bayram kamera görüntüleri hakkında bilgi verirken, Sanık 1 ile Hasan Kuloğlu’nun tartıştığını, Hasan Kuloğlu’nun olayda ölen babası Bekir Kuloğlu’nun olayı telefon ile duyarak olay yerine geldiğini, Bekir Kuloğlunun da olay yerine gelmesinden sonra yaşanan arbede de sanık 1’ Umut Taş’ ın havaya 4 el ateş açtığını ve bir tanesinin Bekir Kuloğlu’nun başına isabet ettiğini, daha sonra sanık 1 ve sanık 2’nin olay yerinden kaçarken Hasan Kuloğlu’nun bıçak ile kendilerini kovaladığını bu sırada sanık1’in dönerek Hasan Kuloğlu’ na ateş ettiğini ve Hasan Kuloğlu’nun da yaralandığını söyledi.

 

“Yurtdışına kaçmamaları için gereken önlem alındı”

Murat Bayram, 8 Şubat 2013  tarihinde görev haricinde iken saat 19.30’ da  aranarak olayın kendisine aktarıldığını ve bunun  üzerine olay yerine gittiğini söyledi. Olay yerine gittiği ilk anda sanık 1 Umut Taş ve sanık 2 Mehmet Sait Taş’ın FY 946 plakalı araç ile olay yerinden ayrıldıkları bilgisini aldığını anlatan Bayram, sanıkların yurt dışına çıkışını engellemek amacı ile gereken yerlere mesaj çektiğini aktardı. Sanık 3 Ahmet Taş’ın olay yerinden kaçarken  maktulun oğlu olan ve aynı olayda sanık 1 tarafından vurularak yaralanan Hasan Kuloğlu tarafından bıçaklandığı  bilgisine ulaştığını anlatan Bayram, sanık 4 Mehmet Taş’ın da 19.40 sıralarında olay yerine geldiğini, Hasan Kuloğlu ve olayın yaşandığı berber dükkanı işletmecisi İ İhsan Tanık tarafından darp edildiğini öğrendiğini aktardı. Sanık 1’in aynı gece teslim olduğunu aktaran Bayram, sanık 2’nin arkadaşının evinde tespit edildiğini, sanık 3’ün bıçak ile yaralananması nedeni ile tedavi gördüğü hastahanedeki tedavisinin ardından tutuklandığını ve sanık 4’ün de olay yerine gitmesinin akabinde tutuklandığını söyledi.

İfadeleri namus cinayetini işaret ediyor.

Tahkikat subayı Murat Bayram sanıklardan elde ettiği gönüllü ifadeleri mahkemeye okudu.  Sanıkların verdikleri ifadelerde maktulun oğlu ve olayda müşteki olan Hasan Kuloğlu ile sanık 4’ün eşinin bir ilişki içerisinde olduğu ve Hasan Kuloğlu’nun sanık 1’in eşi ile birlikte olduğu iddialarını dillendirmesi nedeni ile çıkan tartışmada olayın yaşandığını iddia ettiler. Sanık 1 Umut Taş, ifadesinde özet ile olay akşamı işyerinden eve geldiği esnada konu berber dükkanı önünden geçerken Hasan Kuloğlu’nun kendisine el kol hareketi yaparak “burdayım” dediğini, eve gittiğinde kardeşi ve sanık 2 olan Mehmet Sait Taş’ın eve gelerek kendisine Hasan Kuloğlu ve berber İhsan Tanık’ın eşi ile beraber olduğunu dillendirdiğini bunun üzerine olay yerine gittiğini, olay yerine giderken de Hasan Kuloğlu ve İhsan Tanık’a karşı kendini savunmak amacı ile 7.65 mm çapında tabancasını da yanına aldığını, olay yerine gittiğinde Hasan Kuloğlu’nun kendisine küfür ettiğini ve kendini bıçak ile kovaladığını, Hasan Kuloğlu’nun babası ve maktul olan Bekir Kuloğlu’nun da olay yerine gelmesinden sonra Hasan Kuloğlu’nun kendilerine saldırdığı esnada kendinde olmadığını, ne yaptığının farkında olmadığını o sırada Bekir Kuloğlu’nun vurulduğunu, Hasan Kuloğlu’nın bıçak ile kendilerini kovaladığı sırada ona da  ateş ettiğini söyledi.

“Aslında Türkiye’de halledecektik”

Diğer sanıkların ifadeleri de sanık1’ in ifadesini teyit eder nitelikteydi. Ayrıca Tahkıkat subayı Murat Bayram,  sanık 4 Mehmet Taş’ın kendilerine yapmış olduğu beyanda,  “Hasan’ ı Türkiye de temizleyecektik, maşa varken ateşi elimiz ile tutmamalıydık, çocuklara gitmeyin 1-2 yıl sonra Türkiye’ de Hasanı hallederiz” dediğini söyledi.   Davanın duruşmasına bugün devam edilecek.

Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.