1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. "NAMUSUNUZ BATSIN!"
"NAMUSUNUZ BATSIN!"

"NAMUSUNUZ BATSIN!"

Kınadılar!

A+A-

Kendisini aldattığı gerekçesiyle eşi Burcu Okumuş’u, Gazimağusa'nın en işlek caddesinde, 5 bıçak darbesiyle hunharca öldüren Ardahanlı Özgür Okumuş, yargılanıncaya kadar cezaevine gönderildi. Mahkemeye gelen bazı sivil toplum üyesi kadınlar zanlıya sert tepki gösterdi

Sedef BOŞNAK

Kendisini aldattığı gerekçesiyle, yeni evlendiği üniversite öğrencisi eşi Burcu Okumuş’u, Gazimağusa'nın en işlek caddesi üzerinde bulunan Yemen Kahvesi önündeki kaldırımda,  5 bıçak darbesiyle hunharca öldüren

Ardahanlı Özgür Okumuş, kaçma ihtimali göz önünde tutularak, yargılanıncaya değin, 3 ayı geçmeyen bir süre, Lefkoşa Merkezi Cezaevi'ne gönderildi.

"Taammüden adam öldürme", "Adam öldürme" ve "Kanunsuz bıçak taşıma" suçlarından methaldar olan katil zanlısı Özgür Okumuş, kendisine yöneltilen yazılı dava tebliğine, "Cinayeti işledim, ancak planlamadım" diye yanıt verdiği bildirildi.

Öte yandan, kadın cinayetine tepki için bazı sivil toplum örgütü üyeleri, mahkeme binası önünde toplandı.

Örgüt üyeleri, katil zanlısına hitaben, "Batsın, namusunuz batsın. Kendini öldürseydin, Burcu'yu niye öldürdün?" diye tepki gösterdi.

Bunun üzerine katil zanlısı, kadın üyelere, eliyle çirkin hareketlerde bulundu.

Önemli deliller topladık

Dünkü duruşmada, İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Kıdemli Savcı Mustafa İldeniz, Gazimağusa Polis Müdürlüğü'ne bağlı Adli Polis Amirliği’nde görev yapan Müfettiş Muavini Serkan Bulak'ı tanık kürsüsüne çağırdı.

Müfettiş Muavini Serkan Bulak, 18 Nisan 2017’de, Gazimağusa’da, TC vatandaşı olup, ülkede çalışma izinli olarak bulunan zanlı Özgür Okumuş’un, Salamis Yolu üzerinde faaliyet gösteren Yemen Kahvesi isimli işyeri önündeki kaldırımda işlediği korkunç cinayetin olgularını hatırlattı.

Serkan Bulak,  zanlının, kendisini aldattığı gerekçesiyle eşi Burcu Okumuş’u, eşini öldürmek amacıyla tasarrufunda kanunsuz olarak taşıdığı ağız uzunluğu 11, toplam uzunluğu 25.5 santim olan et bıçağıyla, göğüs, karın ve uyluk kısmına toplam 5 kez sokup çıkartmak suretiyle, eşini ağır yaralayıp ölümüne sebep olduğunu hatırlattı.

Zanlı aleyhindeki ithamların ciddiyetine vurgu yapan Serkan Bulak, yaptığı soruşturmada, zanlının, konu suçları işlediğine dair ispat nitelikli önemli deliller topladığını ifade etti.

Serkan Bulak, olayın birçok görgü tanığından temin ettiği ifadelerin yanı sıra, olay anını kaydeden kamera kayıtlarını emare zapt ettiğini anlattı.

Özgür Okumuş'un polise gönüllü ifade vererek suçunu kabul ettiğine vurgu yapan Bulak, mahkeme öncesi, zanlıya, işlediği suçlarla ilgili yazılı dava tebliğinde bulunduğunu, zanlının da cevaben eşini öldürdüğünü kabul ettiğini ancak planlamadığını söyledi.

Kaçabilir

Bulak, ülkede çalışma izinli olarak bulunan zanlının, çalışma izni iptali için gerekli müracaatların başlatıldığını belirttikten sonra, ülkede hiçbir bağı olmayan zanlının yargıdan kaçma ihtimali üzerinde durdu.

Soruşturmanın tamamlanmayan kısmına etki etme olasılığı bulunmayan zanlının, ülkede ne ailesinin, ne işinin, ne arkadaşının, ne de yasal bir statüsünün olduğunu belirten Serkan Bulak, mahkemeden, serbest kalması halinde kaçma ihtimali olan zanlıyı cezaevine göndermesini talep etti.

Zanlıyı savunan Avukat İbrahim Demirtaş, cezaevi talebine itiraz etmedi ancak, tanığa, zanlının suç aletinin ne şekilde temin ettiği yönünde bilgisi olup olmadığını sordu.

"Tespit ve ifadeler var" yanıtını alan avukat, bu kez, müvekkilinin cinayeti planlayarak işlemediğini, olay yerine bıçakla gelmediğini ileri sürdü.

Yargıyı, cezaevinde beklesin

Huzurundaki şahadeti ve beyanları tektik ve tezekkür eden Yargıç Hazal Hacımulla, zanlı aleyhindeki ithamların ciddiyetine vurgu yaptı.

Taammüden adam öldürmenin yasada müebbet hapis cezası öngördüğüne işaret eden yargıç, zanlının serbest kalması halinde kaçma ihtimali üzerinde durdu ve zanlıyı, her ne şart altında olursa olsun, 3 ayı geçmeyen bir süre cezaevine gönderdi.

Yargıç ayrıca, sağlık problemi olan zanlının, yeniden tam teşekküllü bir hastanede gerekli sağlık kontrollerinin yaptırılması konusunda da polise direktif verdi.

Kınadılar

Öte yandan DAÜ Mor Kadın Platformu ile Bağımsızlık Örgütü Yolu üyeleri, dün, mahkeme binası önünde toplanarak, cinayet zanlısını kınadı.

Örgüt üyeleri, kadın cinayetlerinin politik olduğuna vurgu yatı, "namus adı altında kadınlar ölüyor. Toplumsal tepki verilmeli, aksi halde, kadın cinayetleri artacak" dedi.

Tüm kadınların kardeşleri olduğunu kaydeden örgüt üyeleri, öldürme fiilini gerçekleştiren kişilerin, hafifletici unsuru olarak namusu öne attığına dikkat çekti ve ekledi:

"Kadının eşini aldattığını söylüyorlar. Namus için öldürmek, hafifletici sebep olarak görülüyor. Burcu'yu öldüren katil, pişmanlık duymadığı gibi, mahkeme çıkışında, biz kadınlara eril hareket çekti. Polis ise engel olmadı, bizi susturmaya çalıştı. Birlik olup, kadına şiddet, cinayet ve saldırının üzerini namusla örtmelerine izin vermeyelim."

203c1-ok2.jpg

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.