1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. NARKOTİK ESAS SATICIYA ULAŞAMADI!
NARKOTİK ESAS SATICIYA ULAŞAMADI!

NARKOTİK ESAS SATICIYA ULAŞAMADI!

Narkotik esas satıcıya ulaşamadı!

A+A-

Lefkoşa’da geçtiğimiz hafta sonu CÖŞ ekipleri tarafından araçlarında yapılan aramada zanlı Ahmet Kale’nin üzerinde bulunan yaklaşık 1 gram bonzai türü uyuşturucu madde ile başlatılan polis soruşturması tamamlandı.

Polis olayla bağlantılı oldukları iddiasıyla zanlı Ahmet Kale, Musafa Yabancı ve yaşları 16 olan T.Y ile S.D’yi tutuklamasının ardından dün teminat duruşması için yeniden yargı huzuruna çıkarıldı. Tüm zanlılar ağır teminat şartlarına bağlanırken, polis mahkemede yaptığı açıklamada yaşları henüz 16 olan iki kişiye uyuşturucu satan Ahmet isimli kişiye ulaşamadıklarını açıkladı.

Abbas ELMAS

Ülkede her geçen gün daha da baş edilmez hal alan ve çocukların bile rahatlıkla ulaşabileceği bir duruma gelen uyuşturucu sorunu dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi gündeminde görüşülen bir teminat duruşmasında açıkça gözler önüne serildi.

Lefkoşa’da bir araca düzenlenen uyuşturucu operasyonu sonucunda üzerinde yarım gram sentetik cannabinoid türü madde ele geçirilen Ahmet Kale ile başlatılan polis soruşturmasında yaşları henüz 16 olan iki çocuk polis tarafından mahkemeye çıkarılırken, zanlılara 200 TL karşılığında 3 gram uyuşturucu satan esas satıcıya ulaşılamadığı bildirildi.

100 TL karşılığında bir gram uyuşturucu alan Ahmet Kale 2 ay cezaevine gönderildi, yanında bulunan Mustafa Yabancı’ya serbest kalması için 10 bin TL nakdi, 40 bin kefil kefaleti kesildi,  Ahmet Kale’ye maddeyi satan 16 yaşındaki iki zanlı 100’er bin TL kefil kefaleti ve haftada bir gün İspat-I Vücut yapması şartıyla tutuksuz yargılanmalarına emir verildi.

Mahkemede olayla ilgili bulguları aktaran Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Mehmet Sevinç, zanlı Ahmet Kale, Mustafa Yabancı, T.Y ve S.D’nin Lefkoşa’da 7 Aralık tarihinde meydana gelen “Uyuşturucu madde tasarrufu, alma ve verme” suçlarından methaldar olduklarını söyledi.

Mehmet Sevinç, zanlı Ahmet Kale ve Mustafa Yabancı’nın 1 gram sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde alma ve tasarruf suçundan, zanlı T.Y ile S.D’nin 3 gram sentetik cannabinoid alma, verme ve tasarruf suçlarından gözaltına alındığını belirterek, zanlılar hakkında başlatılan polis soruşturmasının tamamlandığını kaydetti.

Zanlılara dava tebliği yapıldığını da ifade eden polis memuru Sevinç, zanlı Ahmet Kale, T.Y ve S.D’nin tebliğ edilen davayı kabul ettiklerini zanlı Mustafa Yabancı’nın ise araçta bulunduğunu ancak uyuşturucudan haberi olmadığı yönünde davaya itiraz ettiğini belirtti.

Zanlı Ahmet Kale’nin TC vatandaşı olduğunu ve KKTC ile yasal bir bağı bulunmadığını, zanlı Mustafa Yabancı, T.Y’nın KKTC vatandaşı olduğunu, zanlı S.D’nin TC vatandaşı olduğunu ancak ailesinin çalışma izni ile KKTC’de bulunduğuna dikkat çekerek zanlıların davalarında hazır bulunabilmeleri için mahkemenin uygun göreceği teminat şartlarına bağlanmasını talep etti.

Savcı Cemaliye Usanmaz ise KKTC ile yasal bir bağı bulunmayan zanlı Ahmet Kale’nin 2 ay süreyle hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilmesini talep ederken, diğer zanlıların nakdi ve kefil kefaletiyle tutuksuz yargılanmalarına bir itirazı olmadığını kaydetti.

Huzurundaki şahadeti ve zanlıların itirazı olmamasını dikkate alan Lefkoşa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hale Ahmetraşit, işlenen suçun ciddiyetine dikkat çekerek, zanlı Ahmet Kale’nin 2 ay hükümzüs tutuklu olarak cezaevine gönderilmesini, zanlı Mustafa Yabancı’nın 10 bin TL nakdi teminat ve 2 kefilin 20 bin TL’lik kefalet senedi imzalaması, zanlı T.Y ile S.D’nin KKTC vatandaşı muteber ikişer kişinin 50’şer bin TL’lik kefalet senedi imzalaması ve haftada bir gün en yakın polis karakoluna İspat-I Vücut yapmaları şartı ile tutuksuz yargılanmalarını emretti.

 

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.