1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ-BİLİM

  3. NASA’dan olay paylaşım: Yıldızların savaşı görüntülendi
NASA’dan olay paylaşım: Yıldızların savaşı görüntülendi

NASA’dan olay paylaşım: Yıldızların savaşı görüntülendi

NASA’dan olay paylaşım: Yıldızların savaşı görüntülendi

A+A-

Bilim kurgu ve fantastik film serisi Yıldız Savaşları'nın gerçek halini Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA) özel bir görüntüleme sistemiyle yakalayarak dünya kamuoyu ile paylaştı. Görüntülerde UGC 1810 isimli galaksideki yıldızların birbirleriyle savaş içerisine girdiği görülüyor.

Amerikan Ulusal Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA) meşhur Hubble teleskobuyla çekilen bir fotoğrafı önceki gün paylaşarak herkesi şaşkına çevirdi. UGC 1810 ismi verilen üst galaksideki yıldızların birbirleriyle “savaştığı” anın görüntülerini yakalayan NASA, “Arp 273 isimli yıldız sistemi 300 milyon ışık yılı uzaklıkta ve Andromeda’da. Yıldızlar arası çekim dolayısıyla UGC 1810’da yara izleri mevcut. En belirgin savaş yarası yıldız sisteminin mavi dış halkasında. Çok sıcak devasa büyüklükteki yıldızlar tarafından oluştu. Bunlar son birkaç milyon yıl önce oluşur” açıklamasını yaptı.

nasa-nasa-001.jpg

NASA’nın Hubble teleskobu aracılığıyla çektiği fotoğraf büyük beğeni topladı.

Uzayda mavi rengin sıcak ve kırmızıya yakın sarı rengin de soğuk olduğunu vurgulayan NASA, galaksinin içindeki halkanın ise daha kırmızı ve daha soğuk olduğunu duyurdu. Yıldızların arasındaki bu çarpışmanın sebebini henüz tespit edemeyen NASA, yıldız sistemi içerisindeki mücadelenin milyarlarca yıl daha devam edeceğini söyledi. NASA yıldızların birbirleriyle çarpışmaya devam edeceğini ve en nihayetinde bir dengede kalmaya çabalayacağını aktardı.

NASA, “Milyarlarca yıl sürecek bu mücadelenin ardından galaksi daha barış dolu olacak. Aynı bizim de içinde bulunduğumuz Samanyolu gibi” açıklamasını yaptı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.