1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. NATO GEMİLERİ İSTANBUL BOĞAZI’NDA
NATO GEMİLERİ İSTANBUL BOĞAZI’NDA

NATO GEMİLERİ İSTANBUL BOĞAZI’NDA

NATO gemileri İstanbul Boğazı’nda

A+A-

 

Ankara ve Moskova arasında Rus uçağının düşürülmesiyle tırmanan kriz yeni bir boyut kazandı. Türkiye lehine devreye giren Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü (NATO) Akdeniz’deki gemi sayısını arttırıyor.NATO’ya ait üç gemi yolculukları sırasında İstanbul Boğazı’nda demirledi.

İstanbullular gemilerin Rusya’ya verilmiş güçlü mesaj olduğunu düşünüyor: “Çantalarında ne var tam olarak bilmiyoruz ama bir karşılık bekliyoruz yani uçak düşürülmesine karşılık bir şeyler yapacaklarını bekliyoruz. O yüzden geldiler galiba.”; “Biz NATO üyesiyiz. Türkiye’ye yapılacak en ufak saldırı NATO’ya yapılmış sayılır. Onun için bence gerekli.”

Rusya’nın Akdeniz’e ve Suriye’ye askeri yığınağı bulunuyor. Ayrıca Amerika Birleşik Devletleri ve Fransa’nın da savaş gemileri bölgede konuşlanmış durumda.

Bora Bayraktar, Euronews:
“Suriye’deki savaşa lojistik destek sağlamak için sık sık Rus gemilerinin geçtiği İstanbul Boğazı’nda bu kez NATOgemileri bir liman ziyareti için demir attı. Buradaki askeri hareketlilik giderek artıyor. İstanbullular ise NATOgemilerinin buraya gelmesini Rusya’ya karşı verilen bir destek olarak yorumluyor.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.