1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. NAVİGASYON BAŞINI YAKTI
NAVİGASYON BAŞINI YAKTI

NAVİGASYON BAŞINI YAKTI

NAVİGASYON BAŞINI YAKTI

A+A-

Navigasyon cihazından yol tarifi alarak Akıncılar bölgesinde henüz tespit edilemeyen bir yerden, “Birinci Derece Askeri Yasak Bölgeye” gizlice giren Ukrayna uyruklu 24 yaşındaki Ivan Agapchev, tutuklandı.

Navigasyon cihazından yol tarifi alarak ve yanlışlıkla Akıncılar bölgesinde “Birinci Derece Askeri Yasak Bölgeye” giren Ukrayna uyruklu 24 yaşındaki zanlı Ivan Agapchev’in başı derde girdi.

Akıncılar bölgesinde, henüz tespit edilemeyen bir yerden kiralık aracı ile “Birinci Derece Askeri Yasak Bölgeye” gizlice girip, daha sonra KKTC toprakları dışına çıkış yaptığı ileri sürülen Ukrayna uyruklu zanlı Ivan Agapchev, aynı gün Metehan Kara Kapısı’ndan KKTC’ye giriş yaptığı sırada yaya olarak tespit edilip tutuklandı.

Zanlı Agapchev “Birinci Derece Askeri Yasak Bölgeyi İhlal Etmek” suçundan dün tutukluluk talebi ile Askeri Mahkeme’de yargıç huzuruna çıkarıldı.

Yargıç Mesut Mesutoğlu’nun huzurunda görüşülen davada, KKTC Başsavcılığı adına savcı Hasan Boşnak Lefkoşa Adli Şube’de görevli Polis Memuru Kemal Özkılıç’ı tanık olarak dinletti.

 “Birinci Derece Askeri Yasak Bölgeyi ihlal etti”

Mahkemede yeminli şahadet veren polis memuru Özkılıç, zanlı Ivan Agapchev’in dün saat 06.00 sıralarında Akıncılar bölgesinde, henüz tespit edilemeyen bir yerden, kullanımındaki kiralık araç ile “Birinci Derece Askeri Yasak Bölgeye” gizlice girip, ihlal ettikten sonra yetkili makamdan izinsiz KKTC dışına çıkış yaptığını kaydetti.

Polis memuru Özkılıç, zanlının aynı gün Metehan Kara Kapısı’ndan KKTC’ye giriş yapmak istediği sırada yaya olarak tespit edilip tutuklandığını ifade etti.

Zanlı Agapchev: Yanlışlıkla geçtim

Zanlının aleyhinde yürütülen soruşturmanın henüz tamamlanmadığını, alınacak ifadelerin ve gönüllü ifadenin teyit ve tekzibinin yapılacağını aktaran polis memuru Özkılıç, zanlının iki gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Bu arada mahkemede söz alan zanlı Ivan Agapchev, “KKTC’ye turist olarak geldim. Navigasyon cihazından yol tarifi aldım ve yanlışlıkla Akıncılardan geçtim” diye konuştu.

Yargıç Mesut Mesutoğlu, tahkikatın selameti için zanlının 2 gün tutuklu kalmasına emir verdi.

KıbrısGazetesi

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.