1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “NAVTEX UZATILMAMALI”
“NAVTEX UZATILMAMALI”

“NAVTEX UZATILMAMALI”

6 Nisan’da süresi dolacak olan NAVTEX’in uzatılmaması gerek

A+A-

 

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP), müzakere sürecinin yeniden başlayabilmesi için 6 Nisan’da süresi dolacak olan NAVTEX’in uzatılmaması gerektiğini vurguladı.

BKP Genel Sekreteri Abdullah Korkmazhan yaptığı yazılı açıklamada, müzakere sürecinin yeniden başlayabilmesi için 6 Nisan’da süresi dolacak olan NAVTEX’in uzatılmaması gerektiğini kaydetti.

Sorunlara diyalog yolu ile çözüm aramak yerine gerginliği tırmandırmanın hiç kimseye kazanç sağlamadığının görüldüğünü söyleyen Korkmazhan, “Kıbrıs sorunu ve doğal gaz konusunun çözüm yeri müzakere masasıdır. Dolayısı ile 6 Nisan’da süresi dolacak olan NAVTEX  uzatılmamalı ve Sayın Anastasiadis müzakere masasına geri dönmelidir” dedi.

“KIBRISLI TÜRKLER ÖZNE OLMALI”

Kıbrıs sorunu ile ilgili gelişmelerde ve çözüm sürecinde Kıbrıslı Türklerin seyirci pozisyonuna mahkum edildiğini ileri süren Korkmazhan, çözüm için Kıbrıslı Türklerin süreçte özne ve belirleyici taraflardan biri olmasının şart olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve CTP-BG DP-UG hükümetinin, Kıbrıs Türk toplumunun siyasi iradesini AKP hükümetine teslim ettiğini ve Ankara’nın belirlediği politikalar doğrultusunda hareket ettiklerini savunan Korkmazhan, “Toplum olarak edilgen bir konuma mahkum edildiğimiz için Kıbrıs sorunu ile ilgili gelişmelere müdahil olamıyor ve ne yazık kendi haklarımız konusunda söz sahibi olamıyoruz” dedi.

“DIŞ GÜÇLERİN ÖNCELİĞİ KENDİ ÇIKARLARIDIR”

Yabancı devletlerin ve çok uluslu şirketlerin Kıbrıs ve İsrail doğal gazının Avrupa’ya nakli yönünde projeler hazırladığına dikkat çeken Abdullah Korkmazhan, bu olgunun Kıbrıs sorununun geleceği konusunda belirleyici olacağını belirtti.

Bazı kesimlerin oldu bitti havası içerisine girmesinin yanlış olduğunu belirten Korkmazhan, “Dış güçlerin önceliği kendi çıkarlarıdır. Kıbrıs sorunu çözülmese bile enerji kaynakları ile ilgili projelerini ileri götüreceklerdir. Doğal gaz unsuru çözüm yönünde olduğu gibi çözümsüzlüğün kalıcılaşması yönünde de rol oynayabilir. O nedenle barış ve çözüm yanlıları Kıbrıslı Türklerin bu süreçte özne olması ve sürecin kapsamlı çözüme ulaşması için tüm güçleri ile çalışmalıdırlar. Aksi takdirde önemli bir fırsat heba edilecektir” dedi.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.