1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. NAYLON ŞİRKET “KRİZİ FIRSATA DÖNÜŞTÜRDÜ”
NAYLON ŞİRKET “KRİZİ FIRSATA DÖNÜŞTÜRDÜ”

NAYLON ŞİRKET “KRİZİ FIRSATA DÖNÜŞTÜRDÜ”

NAYLON ŞİRKET “KRİZİ FIRSATA DÖNÜŞTÜRDÜ”

A+A-

Rum tarafında faaliyet gösteren bir inşaat şirketi, ekonomik kriz nedeniyle tavan yapan işsizliği fırsata dönüştürdü.

Şirketin ağına düşen onlarca Rum çalışmak umuduyla gittikleri Fransa ve Belçika’da, çalışma izinlerini olmadığı ve şirket tarafından kesilen biletleri tek gidiş olduğu için ağustos ayından beri bu ülkelerde mahsur kaldı.

Alithia “Onlarca Kıbrıslı Yurtdışında Mahsur” başlığıyla yansıttığı haberinde, Rum Şirketler Mukayyitliği’ne 2004’ten beri inşaat şirketi olarak kayıtlı olmasına karşın ne Güney Kıbrıs’ta, ne de yurtdışında hiçbir inşaat faaliyeti bulunmayan naylon şirketin, aylık bin 200-bin 500 Euro maaş vaadiyle sözleşme yaptığı Rumları yurtdışında çalışmaya gönderdiğini yazdı.

Habere göre şirketle yaptıkları iş sözleşmesi uyarınca, yarısı yurtdışına gitmeden önce, diğer yarısı da işi aldıktan sonra olmak üzere kişi başı bin 200 Euro teminat ödeyen 250 kadar Rum, tek gidiş bileti kesen şirketin, gittikleri ülkelerde (Fransa ve Belçika) çalışma izni çıkarmaması nedeniyle ortada kaldılar.

Mağdur Rumların şu anda hem parasız hem de Rum tarafına geri dönüşlerinin sorunlu olduğuna dikkat çeken gazete, Rum polisinin, Europol’ü de devreye sokarak naylon şirketin sahibi hakkında tutuklama emri çıkardığını haberine ekledi.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.