1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. NAZMİ PINAR'dan AÇIKLAMA
NAZMİ PINAR'dan AÇIKLAMA

NAZMİ PINAR'dan AÇIKLAMA

NAZMİ PINAR: “Benim ya da eşimin adına verilmiş akaryakıt istasyonu izni yok”

A+A-

Eski İçişleri Bakanı Nazım Çavuşoğlu’nun Basın Danışmanı Nazmi Pınar, CTP-BG Genel Sekreteri Asım Akansoy’un kendisini hedef alan açıklamalar yaptığını belirterek, Akansoy’un açıklamalarını üzüntüyle karşıladığını kaydetti ve “konuyla ilgili kamuoyunda yanlış bir algı yaratıldığının altını çizerim. Zira benim ya da eşimin adına verilmiş bir akaryakıt istasyonu izni yoktur” dedi.

Nazmi Pınar, yaptığı yazılı açıklamada, şunları aktardı:

“Konu, eşimin ailesinin, eşim adına yatırım amaçlı satın almış olduğu arazinin hissesinin bir kısmına sahip olan diğer kişinin, bu boş duran arazi üzerinde girişim yapmasından ibarettir. Bu girişimde benim, eşimin ve eşimin ailesinin bir hissesi olmadığı gibi, söz konusu ön izin de İçişleri Bakanlığı tarafından değil, tüm teknik dairelerden alınan görüş doğrultusunda ilgili Kaymakamlık tarafından verilmiştir. Verilen de izin değil, öz izindir.

Bu haberlerin çıkması üzerine yaptığım araştırmada verilen ön iznin kesinlikle yasadışı olmadığı ortaya çıkan bir gerçektir. İma edilmeye çalışıldığı gibi İçişleri Bakanlığı’ndaki görevimi suistimal etmem söz konusu değildir. Söz konusu ön iznin muhatabı eşim değildir.

Erken seçim öncesi, kişiler hedef alınarak yapılan bu tarz açıklamalar tamamen siyasi amaç gütmektedir. KKTC bir hukuk devletidir, hukuk devletinde ithamlarla değil, yasalar çerçevesinde hareket edilmesi gerekir.”

Kaynak:TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.