1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. NE HALİN VARSA GÖR DEDİLER !
NE HALİN VARSA GÖR DEDİLER !

NE HALİN VARSA GÖR DEDİLER !

İyi olacak dedi, kendisi gitti

A+A-

 

İlk ve orta eğitim okulları yeni eğitim ve öğretim dönemine sorunlu girdi. Bazı okullarda öğretmen ve alt yapı eksiklikleri olduğu gerekçesi yeni ders zili çalmadı. Özellikle köy okullarındaki öğretmen açığı velileri ve öğrencileri eylem yapmaya itti.

Yeni eğitim yılı başlar başlamaz ortaya çıkan dağ gibi sorunlarla mücadele edemeyen Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu dün istifa etti. Cuma günü istifa mektubunu hazırlayan Arabacıoğlu istifa ettiğine dair açıklamayı dün bakanlık önünde eylem yapan Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası yetkililerini kabul ettiği sırada yaptı. Arabacıoğlu’nun istifası ile gözler Demokrat Parti-Ulusal Güçler Genel Başkanı Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş’a çevrildi. Denktaş da akşam saatlerine doğru yaptığı açıklamada Bakan Arabacıoğlu’nun kendisine istifa mektubunu sunduğunu, ancak istifasını kabul etmediğini söyledi.

Eğitim alanında yaşanan sorunlara bakanın istifasının da eklenmesi ile ortaya kaos tablosu çıkarken, açıklama yapan Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası Başkanı Şenel Elcil, bakanın istifa etmesinin veya istifasını geri almasının eğitimdeki sorunları çözemeyeceğini ifade etti. Geçtiğimiz Cuma günü bakan ile görüşme yaptıklarını ve istifa mektubunu hazırladığına dair kendilerine bilgi verdiğini kaydeden Elcil, “Kadro eksikliği eğitimde yaşanan ciddi sıkıntıların nedenidir. Bu noktada her hangi bir açılım sergilenmedi. Hükümet bu konuda Arabacıoğlu’na ‘ne halin varsa gör’ dedi. İstifa etmesi sorunları çözmez ancak hükümetin duyarlılığını sağlama açısından bir adım olabilir” şeklinde konuştu. 

İYİ OLACAK DEDİ, KENDİSİ GİTTİ 

Eğitim yılına bin bir sorunla girilmesi en sonunda Bakan Arabacıoğlu’nun istifa etmesine neden oldu. KTOEÖS yetkililerini kabul ettiği esnada yaptığı açıklamada istifa ettiğini söyleyen Arabacıoğlu’nun, görüşmenin ardından eşyalarını toplayıp bakanlıktan ayrıldığı ve Gönyeli’deki evine gittiği öne sürüldü. 

DENKTAŞ: “İSTİFAYI KABUL ETMEDİM, TALEBİM GÖREVE DEVAM ETMESİDİR” 

İki gün önce okulların iyi ve çok iyi olduğuna ve eğitimdeki sorunların kısa sürede çözüleceğine dair açıklama yapan Bakan Arabacıoğlu’nun istifası gündeme bomba gibi düşerken, açıklama yapan Serdar Denktaş, Arabacıoğlu’nun istifa kabul etmediğini belirtti. Denktaş yaptığı açıklamada, “Umarım Arabacıoğlu bir süre dinlendikten sonra görevinin başına geri döner. Bugün kendisiyle konuşup bir şekilde tatlıya bağlayacağımıza inanıyorum. Fakat kararı verecek olan sonuçta yine Arabacıoğlu'dur' dedi. 

“SENDİKALARDAN ANLAYIŞ GÖRMEDİ” 

Arabacıoğlu’nun son derece çalışkan biri olduğunu, bakanlıkta işini ciddi, diyaloga açık olmaya çalışarak yaptığını kaydeden Denktaş, bugüne kadar sendikalarla en iyi diyaloğu oluşturan biri olan Arabacıoğlu'nun aynı anlayışı görmediğini anlattı. 

ELCİL, “İSTİFA MEKTUBU HAZIRDI” 

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası Başkanı Şenel Elcil, bakanın istifasının veya istifasını geri almasının eğitimdeki sorunları çözemeyeceğini ifade etti. Geçtiğimiz Cuma günü bakan ile görüşme yaptıklarını ve istifa mektubunu hazırladığına dair kendilerine bilgi verdiğini kaydeden Elcil, “Geçen hafta bir istifa mektubu hazırladığını söylemişti. Dediğini yaptı” şeklinde konuştu. 

HÜKÜMET BAKANI DESTEKLEMEDİ 

Bakan Arabacıoğlu’nun hükümet tarafından desteklenmediğini kaydeden Elcil, Maliye Bakanlığı tarafından eğitim için ayrılan bütçenin kadroda kısıtlamaya neden olduğunu, kadro kısıtlanmasının bazı okullarda öğretmen eksikliğine yol açtığını ifade etti. Elcil, bu yıl için ilköğretim okullarındaki kadro eksikliği için 47, orta eğitim okulları için ise 105 öğretmen talep edildiğini kaydederek, Maliye Bakanlığı’nın ilkokullar ve okul öncesi eğitimi için 10 öğretmen, orta eğitim okullarına ise toplam 40 öğretmen kadrosu verdiğini söyledi. 

NE HALİN VARSA GÖR DEDİLER 

Elcil, hükümet ve Maliye Bakanlığı’nın yanlış politikaları nedeni ile eğitimde sorunların bitmediğini dile getirerek, desteksiz kalan Bakan Arabacıoğlu’nun istifa ettiğini ancak bu sorunların çözümünü sağlamayacağını dile getirdi. Elcil, “Kadro eksikliği eğitimde yaşanan ciddi sıkıntıların nedenidir. Bu noktada her hangi bir açılım sergilenmedi. Hükümet bu konuda Arabacıoğlu’na ‘ne halin varsa gör’ dedi.

İstifa etmesi sorunları çözmez ancak hükümetin duyarlılığını sağlama açısından bir adım olabilir. Ciddi bir öğretmen eksikliği sürüyor. Daha eyleme başlamadık. Eğer okullara öğretmen verilmezse eylemler kaçınılmazdır. Bizim sessiz kalmamızı kimse beklemesin” şeklinde konuştu. 

İSTİFAYI KABUL ETMİYORSA GEREĞİNİ YAPSIN 

Bakan Arabacıoğlu’nun istifasının kabul edilmediğine dair Serdar Denktaş’ın açıklamalarını da değerlendiren Elcil sözlerini şöyle sürdürdü: “Sayın Denktaş kabul etmiyorsa gereğini yapsın. Eğitime para ayırsın ve kadro eksikliğini gidersin. Sayın Arabacıoğlu’nu ortada bırakmak doğru bir yaklaşım değil. Ya sahip çıkacaklar ya da hükümeti bırakıp gidecekler Kabul etmedim demek çözüm değil.” 

 

Star Kıbrıs

 

 

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.